22 Ocak 2010 Cuma

Sahi Lig Başladı Değil mi?


Turkcell Süper Lig sessiz sedasız başladı değil mi?Ben Çarşamba gününe kadar farkında değildim bu hafta ikinci yarının açıldığının. Sezon ortası 1 ay tatil koyunca böyle oluyor. Arayı çok soğutmamak lazım malum ligimiz de kalitesiz, olan Digiturk'e olur mazallah aboneler ligi unutup kutularını kapatırlar.

Bereket ki Fenerbahçe futbolu unutmamış. Yine bereket ki o berbat sahada inanılmaz tempo yaptıkları bir ikinci yarı izledik. Belki de son birkaç sezonda ilk defa Alex'siz de bu işi becerebileceklerini gösterdiler. Ben Fenerbahçe adına ligin ikinci yarısında Santos'tan ümitliyim. Öyle ya Brezilya Milli Takımı'nda oynayan adam ilk yarıdaki olamaz. Bunu kısmen de olsa Denizlispor karşısında gösterdi.

Herkes maç içerisinde Semih'e çok kızdı ama bu havada bırakın top oynamak ben akşam eve dönerken marketten alışverişi zor yaptım. Mümkünse bu havada evden dışarı çıkmayacaksın. Fenerbahçe seyircisi de öyle yapmış haklı olarak. Maraton'da Gökhan'ı "Krallar Ordusu pankartıyla karşıladılar ama boşluklar dikkat çekiciydi.

Daum Semih'e bir mesaj verdi kanımca bu takımın ikinci forveti sensin diyerek. En azından şimdilik, ilerleyen haftalarda göreceğiz. Ama öte yandan rekabet de artacak ve bu işten Fenerbahçe karlı çıkacak gözüküyor. Kazım'ın ve Önder'in kadro dışı bırakılma operasyonu da biraz olumlu yansımış takıma. Özellikle 1-0 öne geçip Youla ile 1-1'i yakalayan rakip karşısında son on dakika müthiş iş çıkardılar. Özer'in öne geçirdiği golde Semih, Güiza ortak yapımı görülmeye değerdi. Ama Youla'nın golü var ki 40 yıl kendisinden beklemeyeceğim bir incelikle topu Bilica'nın önünden alıp çok güzel bir gol attı.

Yarın hava şartları nedeniyle maçlar oynanabilecek mi göreceğiz ama Fenerbahçe 3 puanı alarak şimdiden psikolojik baskı kurdu rakipleri üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder