25 Ocak 2010 Pazartesi

Milano'da Portekizli'nin Gecesi



Tuğba Özay Milano derbisinin skoruna etki edemedi. Sahada Ibrahimovic ve Vierra yoktu ama muhteşem bir Pandev vardı. İlk golde Milito'ya usta işi bir asist yaptı, ikinci golde ise frikikten Milan'ı yıkan golü attı.

Semih'in Serie A şubesi dün gece çok koşan ve Milan defansı ile tek başına boğuşan isimdi. Sneijder'in beklenmedik bir şekilde oyunun hemen başında kırmızı kartla atılması, 1-0 önde olmasına rağmen Inter'e soğuk duş etkisi yaratsa da, takımı ayakta tutan şey sahadaki on oyuncunun bu eksikliği hissetirmeyen performansının yanısıra Pandev'in, Milito'nun da desteğiyle rakip defansı sürekli zorlayan oyun anlayışı oldu.

İkinci gol gelene kadar, yani ikinci yarının 65. dakikasına kadar Milan etkili olsa da bir türlü istediği pozisyonları bulamadı. Ronaldinho hiç kuşkusuz göze hoş gelen hareketlerin sahibiydi kırmızı siyahlılarda. Ne var ki gol pozisyonu anlamında "Bu da kaçar mı?" dedirtecek bir pozisyon izlediğimi hatırlayamıyorum. En azından atabilecekleri pozisyonlarda da Cesar'ın kurtarışları vardı ama bu bir kişi fazla oynadıkları sürenin hakkını verdiklerini göstermiyor benim için.

Mourinho gördüğü kabustan uyandı ve kalktığında takımının 2-0'lık galibiyetini yaşadı. Maçın sonlarında artık tribünleri çoşturan sahadaki oyuncular değil Portekizli teknik adamdı. Cesar'ın son anlardaki kurtardığı penaltı ise galibiyetin üzerine sürülen kaymak oldu.
Maç sonunda Mourinho'nun fotograf karesine yansıyan bu işareti "2 adamımı attınız, 2-0 aldık, 2. kez kazanıyoruz" demekti herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder