15 Ocak 2010 Cuma

Beni"TEZ" Gitsin


Tam bir futbol gazetesi başlığı oldu kabul ediyorum ama aklıma gelince yazmadan duramadım. Liverpool bir önceki sezon adeta gelecek sezonlardaki şampiyonluğu müjdelerken bu sezon tam anlamıyla zirve mücadelesinin uzağında kalarak eskiye dönüş yaptı.

Aslında herşey Rafa Benitez'in gelişiyle başlamıştı. Lig'de o kadar iddialı olmasalar da önce kazanılan UEFA Kupası, Benitez'in ardından yüzyılın finalinde İstanbul'da alınan Şampiyonlar Ligi ve geçen sene zirveyi son yıllarda hiç olmadığı kadar zorlayıp MAnu'nun ardından elde edilen ikincilik. Üstelik ilk kez Rafa'nın takımı Premier Lig'de daha ikinci yarı başlamadan nefesi kesilmemiş ve zirve mücadelesini son haftalara kadar taşımıştı.

Bir oyuncunun gitmesi çok etkilemez ancak bu oyuncu Xabi Alonso gibi önemli bir isimse etkiliyor işte. Rafa Benitez'in bu noktadaki tercihleri belki de sonu hazırlayan en önemli faktörler oldu.

Sadece Alonso'nun gitmesi değil transfer tercihlerinde Babbel, Lucas Leiva, Emilio Insua, Robby Keane, Andrei Voronin, Andrea Dossena, Jermaine Pennant, Alberto Aquiliani gibi isimler boşa harcanmış paralar olarak geri döndü takıma.

Şampiyonlar Ligi'ne kaılamama durumunda elindeki sayılı birkaç yıldız oyuncudan biri olan Torres'in takımdan ayrılma ihtimali ise bir başka can sıkıcı konu. Liverpool'un Amerikalı patronları bu yaza doğru Benitez ile devam edip etmeme konusunda bir karar verecekler. Bu sezon ligdeki kötü gidiş, Şampiyonlar Ligi'nden elenilmesi ve üstüne Reading karşısında 90+3'te yedikleri penaltı golüyle uzatmalara giden maçta FA Cup'a veda etmeleri artık sabırları taşıran son nokta gibi gözüküyor.

Liverpool'un başına gelebilecek isimler arasında Mourinho liste başı iken Fabio Capello'nun Milli Takım ile birlikte ya da ayrılarak Liverpool'un başına geçmesi ya da eski efsane Kenny Daglish'in gelmesi konuşulanlar arasında.

3 yorum:

  1. aynen katılıyorum.tez elden gitmesi lazım artık. bu kadar kötü tercihler yapıp da kovulmamamsı sadece Liverpool'da olabilir. Mourinho da gelmesin, uymaz Liverpool'a Capello gelse kaymaklı kadayıf olur. Ama benim tercihim Martin O'Neill.

    YanıtlaSil
  2. Benitez Uefa Kupası'nı Valencia'dayken kazanmıştı.

    YanıtlaSil
  3. ilguer haklısın ama ben cümleyi yanlış kurmuşum, yükselişe uefa kupası ile başlayıp benitez'in ardından şl'ye uzanıyorlar. düzelttim teşekkürler...

    YanıtlaSil