8 Ocak 2010 Cuma

Burası Neresi



İnsan bu tip görüntülerin Afrika'da olacağını düşünür de Avrupa'da az gelişmiş de olsa bir ülkede olabileceği aklına gelmez. Futbol taraftarları bilet alabilmek için bu gişeleri kullanıyorlar.

Yer Makedonya, Skopje'deki Makedonya Ulusal Stadyumu'nun bilet gişeleri. Bazen mental geri kalmışlığımıza saldırıyorum ama öte yandan futbolun oynandığı alanların çok değiştiğini ve bu alanların hızla birer sosyal mekanlar haline geldiğini de görmezden gelemeyiz. Doğu'da buna yakın benzer görüntüler elbette vardır ama 2016'yı aldığımız takdirde harita ne kadar tartışılırsa tartışılsın ortaya mükemmel futbol mağbetleri çıkacak.

Ve bu mağbetlerin çıkması ile o şehirlerde futbol izlemeye giden profil de hızla değişecek. Bu profilin değişmesi diğer illere de sirayet edecektir ki işte o zaman mentalitede de değişimler başlayacak. Türkiye'de hangi il olursa olsun futbol izlemeye giden kitle hakettiği gibi her türlü sosyal alanın, kafeteryaların, restoranların, alışveriş merkezlerinin olduğu yerlerde haftasonu ailecek futbol maçı izleyip zaman geçirebilecek.

Spor yöneticilerinin spora bakış açıları şekillenecek. Bir ülkenin büyük bir spor organizasyonunu, bilhassa futbolda böyle bir turnuvayı evinde düzenlemesi bu açıdan çok önemli. Euro 2016'yı almamız bu yüzden önemli.

2 yorum:

  1. İstanbul dışındaki çoğu şehirde, stadlardaki manzara budur. Çok uzağa gitmeye gerek yok yani.

    YanıtlaSil
  2. ben de istanbul dışına çokça gittim hatta ilkokuldan üniversiteyi kazanana kadar oralarda kaldım. doğrudur ama bir farkla burası makedonyanın önemli stadlarından biri

    YanıtlaSil