11 Ocak 2010 Pazartesi

Haftaya Genel Bakış


Haftasonu yavan futbol şölenine damga vuran 3 maç vardı ve ikisi Serie A'da oynandı. Hiç kuşku yok ki en önemlisi ve en sıkıcısı maç Juventus-A.C. Milan arasındaydı.

Tüm sıkıcılığına rağmen Ronaldinho'nun sazı eline aldığı maçta defansta birçok eksiğine rağmen Juventus'un ikisi duran top olmak üzere toplamda yediği üç golün tamamının yan toplardan gelmesi bir İtalyan takımı açısından felaket olarak değerlendirilebilir.

Angola - Mali maçını dün gece yazmıştık. Ancak 4-0'a gelen maçın da kaderini Mali'nin köşe vuruşunda gelen topu ellerinin arasından kaçırarak golü yiyen Angola kalecisi belirledi bir anlamda. Bu golden sonrakilerde çok da yapacağı birşey yoktu ancak ilk golde çok ciddi bir hata yaptı.

Haftanın en güzel maçlarından birinde Inter evinde Siena'yı 3-2 mağlup götürdüğü maçta 90. dakikanın uzatma bölümünde yenmeyi başardı. Sneijder attığı iki frikik golüyle yılldızlaştı.

Bu hafta son dakikaların haftası olsa gerek Premier Lig'de de Rosicky son dakikada Arsenal'i Everton karşısında ipten alan golü attı ve maçın sonucunu belirledi: 2-2. Everton'ın ilk golü Landon Donavan'ın köşevuruşundan yaptığı mükemmel orta ile geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda zayıf rakiplerle oynanan renksiz maçlara sahne oldu. Trabzonspor'un Denizli Belediye'yi 6-0, Galatasaray'ın Orduspor'u 3-0 yendiği maçlar antreman niteliğindeydi. Hoş Orduspor ilk yarının sonlarına doğru eksik olmasına rağmen Galatasaray'ı birara zorlar gibi oldu ama ikinci yarının başında Nonda skoru 2-0'a taşıyarak işi bitiriverdi.

Haftaya Togo kafilesine düzenlenen saldırı ile başlamıştık, renksiz ve zevksiz bir haftasonu bizleri bekliyordu. Turkcell SüperLig'in oynanmadığı, Premier Lig'de birçok maçın iptal edildiği haftasonunda eldekilerle ancak yetinebildik. Ama herkesin de dediği gibi tarihi bir geri dönüşü yaşadık.

Not: La Liga'ya hiç bakamadım ama zaten Real de, Barca da rahat galibiyetlerle yollarına devam etmişler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder