25 Ocak 2010 Pazartesi

3 Puana Değer Kutlama


Werder Bremen karşısında Bayern München'i ancak ilk devre izleyebildim. İkinci yarının ise geniş özetine bakabildim daha sonra. Kimse Bayern'in ilk haftalardaki performansından sonra bu noktaya gelebileceğini ve bir günlüğüne de olsa maç fazlasıyla liderliğe oturacağını tahmin etmiyordu herhalde.

Hatta ilk haftalarda alınan sonuçlar Van Gaal'i de bir hayli tartışılır hale getirmişti. Bugün gelinen noktada ise yapılan işlerin doğruluğunu kanıtlayan bir tablo var. Bu sezon Bundesliga'nın flaş takımlarından Werder Bremen'i (her ne kadar son haftalarda başarısız sonuçlar alıyor ve dört haftadır yeniliyor olsalar da) NBA deyimiyle adete süpürdü Bavyera Bölgesi'nin takımı. Skor olarak değil ama oyun olarak. Bu çarpıcı sonucu şöyle özetlemek mümkün, Bayern München tam altı haftadır kazanıyor. Ve hemen hemen her maçta rakiplerini eziyor.

Werder Bremen karşısında da sayısız gol pozisyonunu harcayan bir Bayern München vardı. Oyunu getiren golün Robben'in ortaladığı topun rakip takım ağlarına takılmasıyla biraz şansla gelmesi işin cilvesi oldu. Bu golde Van Gaal'in sevinci ise görülmeye değerdi.

Yılların soğuk teknik adamı çocuklar gibi şendi saha kenarında. Bir ara ayağı kayıp yere yuvarlanmasıyla Robben'i de üzerinde buldu. Van Gaal'in karizma bu sahnede biraz çizilse de alınan 3 puana değerdi herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder