14 Ocak 2010 Perşembe

Naklen Yayın Hakları Yeniden Digiturk'te



Naklen yayın ihalesini 2015 yılına kadar Digiturk aldı. İhaleye Digitürk, Doğan TV, NTV, TRT ve Türk Telekom olmak üzere 5 firma katıldı. İlk bölümde Türk Telekom'un kapalı zarfla 215 milyon dolarlık teklifine Digiturk 220 milyon dolar ile karşılık verince ihale de en yüksek teklifi veren bu iki firma arasında yapıldı.

11:00 gibi başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük düellosuna sahne olan ihale tam 4 saat sürdü. İhalenin kurgusunda bir hata olduğu doğru, çünkü her iki tarafta 50.000 dolarlık artışlarla ihale sürecini kabusa çevirdiler. Ve bir yıl için 321 milyon dolar ile ihale Digiturk'te kaldı.

Herkes Türk futbolunun bu kadar değerli olup olmadığını tartışadursun aslında bütün rekabet futbolun dışında iletişim platformlarının gelecekte hayatımıza girecek teknolojilerin üzerineydi. Ne yazıktır ki canlı yayında yorumcular bunu kavrayamadıkları için Türk futbolu bu kadar etmez babında sığ yorumlarda bulundular. Bu ihaleyi kazanmak şu demek: Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir.

İhale 140 milyon dolardan neredeyse 2,5 katı bir bedele çıktı. Müthiş bir rakam, buradan kulüplerin alacağı payları düşününce umarım har vurup harman savrulmaz bu paralar.

4 yorum:

  1. Devlet ile Karamehmet arasinda yasanan ve Turkiye'nin siyasi gelecegini de etkileyecek bu ihalenin digiturk te kalmasi demokrasi ve adalet anlaminda cok musbet bir gelismedir.

    YanıtlaSil
  2. 1 yıl için 321 milyon dolara Digiturk'de kalmadı bedel önümüzdeki 5 seneyi kapsıyor.

    YanıtlaSil
  3. Yanlışın var nerazzurri tam da bir yıl için ödenecek para vergiler ve tff hakkı hariç

    YanıtlaSil