19 Ocak 2010 Salı

Bir Dünya Devi Türkiye Pazarına Girmeye Hazırlanıyor


THY'nin Barcelona'ya sponsor olması bir nesli Barca taraftarı yapmaya yetmeyebilir belki ancak THY'yi dünya markaları klasmanında çok üst sıralara taşıyacağı kesindir.

Bu anlaşma ile THY'nin Barcelona’nın kendi sahası Nou Camp stadındaki reklam panoları başta olmak üzere tüm mecralarında reklam ve logoları ile yer alacak, Barselonalı futbolcularla reklam filmi çekebilecek, tüm dünyada bu sponsorluğun iletişim ve reklamını yapabilecek. Türk Hava Yolları Barcelona’yı İspanya dışında gerçekleştirilecek turnuvalara ve kamplara taşıyacak.

Tam bu anlaşmanın olduğu günlerde bir başka dünya devinin pazarlamadan sorumlu yöneticileri de Türkiye'yi ziyaret ettiler. Bu dünya devinin ve Türkiye'yi neden ziyaret ettiklerinin bilgilerini şimdilik paylaşmayacağım. Ancak Afrika'dan Uzakdoğu'ya çok başarılı bir pazarlama ağı ve stratejisine sahip olan ve dünyanın en büyük beş kulübünden biri diyebileceğiniz bir futbol takımından bahsediyorum.

Türkiye pazarında kendi ülkelerinde ve diğer bazı ülkelerde yürüttükleri bir pazarlama faaliyetini gerçekleştirmek adına bu sektörde çalışan bir elin beş parmağından daha az firmayla görüşmeye geldiler. Çalışmalarını yapmışlar ve araştırma bulgularına göre Türkiye'de 2 milyon civarında bir fan kitlesine sahipler. Bu rakam da onlar için hiç de fena olmayan yeni bir pazar demek.

Üstelik girecekleri iş koluyla müşterilerine kendi stadyumlarında maç seyrettirme, altyapıya her yıl belirli sayıda denenmek üzere futbolcu alma, futbolcularla beraber düzenlenecek aktivitelere katılma gibi birçok promosyonel fayda da sağlamayı planlıyorlar.

Şimdilik malesef adını açıklayamıyorum ama eminim çok yakında kokusu çıkacaktır. Ancak şuna eminim ki en az Barcelona - THY işbirliği kadar ses getirecek bir marka işbirliği yolda.

2 yorum:

  1. Kim bunlar?

    Giggs futbolu birakacak kontor satmaya mi baslayacak?

    YanıtlaSil
  2. gelen kulübün m.united oldugunu duydum fakat görüşülen firmaları bilmiyorum...

    YanıtlaSil