10 Ocak 2010 Pazar

Angolo 4 - Mali 4



Terör kupaya damga vurdu, Angola Togo'yu suçladı, Togo turnuvadan çekildi, takım oyuncuları arkadaşlarımız için oynayacağız dedi, yetkililer riske girmek istemedi.

Togo'nun olmadığı kupanın açılışı bu gece yapıldı. Muhteşem Afrika danslarının yeraldığı açılışın ardından ilk maç ev sahibi Angola ile Mali arasındaydı. Angola maçın favorisiydi ama kağıt üzerinde hiç de fena bir kadrosu olmayan Mali ilk 74 dakikada defansif olarak yetersizliğinin bedelini ağır ödedi.

Evsahibi, taraftarların da desteğiyle bol gollü bir açılışa imza attı. Maçı 4-0'a getirdikten sonra artık kalan 16 dakikada Mali'nin bir futbol mucizesine ihtiyacı vardı. Hatta dakikalar 88'i gösterdiğinde oyun hala 4-1 Angola lehineydi. Önce 89. dakikaya girilirken Kanoute durumu 4-2 yaptı. Ardından 90+3'te Keita takımının üçüncü golünü attı.

Angola henüz santra yapmış ve düdük artık hakemin iki dudağının arasındaydı ki, Yatabane skoru eşitledi. Unutulmaz bir açılış maçı oldu ve Malili futbolcular dönüş için otobüse binmeden maçın sona ermediğini gösterdiler.

Not: 4-0'lık avantajlı skora sahipken maçı berabere bitirmeyi hem de son on altı dakikada ancak bir Afrika takımı başarabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder