17 Ocak 2010 Pazar

Kulüpler Birliği'nin Öncelikleri




Yabancı kısıtlamasına karşıyım ama yayın gelirlerinden dolayı pastanın büyümesiyle birlikte Kulüpler Birliği'nin yaptığı ilk toplantıda yabancı kısıtlamasının kalkmasını gündeme getirmesini de kabul edemiyorum.

Sanırım bu toplantının konusu artan gelirlerle birlikte Türk futbolunun o çok tartışılan kalitesinin nasıl artacağı, mevcut 6+2 kuralı geçerli iken yabancı oyuncu alırken uygulanması gereken kriterler, Federasyon'un kendi payına düşen miktar ile neler yapabileceği ve kulüplerin nasıl destek olacağı, bir reverv lig uygulamasına geçilmesinin gerekliliği gibi şeyler olmalıydı.

Biz yine konunun işimize gelen kısmından başlayıp köşeyi nasıl çabuk dönerizi hesaplıyoruz. Tam da bu dönemde Rıdvan Dilmen önderliğinde bazı eski futbolcular biraraya gelerek futbolu futboldan gelenlerin yönetmesi gerekliliğini masaya yatırıyorlar. Oysa bunu Kulüpler Birliği'nin yapması gerek. Her kulübün futbol şubesini futboldan gelen kişilerin yönetmesi, transfer ve oyuncu araştırma komitelerinin eski futbolculardan oluşturulması gibi zorunlulukların getirilmesi, bu sayede naklen yayın ihalesinden elde edilen gelirlerin aşiret düzeninde yönetilen kulüplerce çar çur edilmesinin önüne geçilmesi tartışılmalı.

Lig bir arz talep meselesidir, her arz kendi talebini yaratır, ŞL finali yerine kendi tuttuğunuz takımın maçını izlemeyi tercih edebilirsiniz kabul ediyorum. Zaten ben de ligin değerinin gelişen pazarlama platformları ve yayın hakkının kapsamı gözönüne alındığında bu olduğunu düşünenlerdenim.

Ama bu durum futbol seyircisine Maldonado, Josico gibi çapsız oyuncular izletmeyi haklı kılacak bir neden değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder