12 Ekim 2009 Pazartesi

Lukovcan'dan Günümüze Türk Futbolunda Değişmeyenler


Tarihte çok örnekleri var ama hazır Milli Takım için onun ismi hayal edilirken Hiddink'in de şahit olduğu bir olaydan bahsedeyim istedim. Fenerbahçe'de grupçuluğun kulübü avuçları içerisine aldığı derebeylik dönemi. 1990 yılı Temmuz ayının ortaları.

Hiddink ile anlaşan Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri o gün kulüpte yemek yiyiyorlar. O sırada Aziz Yılmaz birden fırlayıp yemeği terkediyor, arkasından da yemekte olanların bir kısmı, yöneticilerin bir bölümü. Hiddink yemeğin ortasında bu koşuşturmacayı soruyor ama olayın farkında olan da pek yok ya da söylemek istemiyorlar.

Olay şu: Kulübe gelen ve birkaç sezon önce Fenerbahçe'de oynayan kaleci Lukovcan yemek öncesinde Aziz Yılmaz ile karşılaşıyor. Aziz Yılmaz 3 yıllık sözleşmesi olan ancak 2 yıl oynayıp ülkeden ayrılan ve 50.000$ fazladan alan Lukovcan'a paranın hesabını soruyor. Konuşma sertleşince de oyuncuyu alıp odasına götürüyor. Yemeğe katılmak üzere odayı üzerinden kilitleyip ayrılıyor. Kapıya da korumalarını dikiyor.

Yemek esnasında korumalardan biri Aziz Yılmaz'ın yanına gelip Lukovcan'ın açık olan pencereden atlayıp kaçtığını belirtiyor. Kızılca kıyamet de orada kopuyor. Ortada "yakalayın, kaçmasın" bağırışları ile Aziz Yılmaz ve korumaları koşturmaya başlıyorlar. Tabi Hiddink ve yemektekiler şaşkın. İşin garip tarafı Lukovcan o gün Metin Aşık ve Sait Tandoğan'ın davetlisi olarak kulüpte.

Olay Hiddink'e yansıtılmamaya çalışılsa da ertesi gün gazetelerde tabi. Fenerbahçe'de oynadığı dönemde fiyasko goller yiyen Lukovcan tartaklanıp, odaya kilitlenip kovalandıktan sonra kendisini zar zor kurtarıyor Aziz Yılmaz ve adamlarının elinden.

Stankovic'in deyimiyle 1950'lerin kalecilerine benzeyen Lukovcan 50.000$ yüzünden fena pataklanmaktan kurtuluyor ama Hiddink de ertesi gün olayları gazetelerden okuyor.

Şimdi biraz mizansen kuralım: Yıl 2009 ve Ekim ayının ortalarındayız. Hiddink dün sabah gazeteleri karıştırırken bir de Türk gazetesini açtı ve isminin Türk Milli Takımı ile anıldığını gördü. Sonra manşetteki diğer habere baktı, bir de ne görsün taraftar futbolcuları "erkekseniz buraya gelin" diye tribünde tehdit ediyor. Üstelik birkaç hafta öncede Rüştü'yü dağa kaldırmak için bekleyen taraftarları, o haftasonu da tribünlerde paralı askerlerin nasıl taraftarlara saldırdığını okumuştu.

Siz Hiddink olsanız bu ülkeye gelir misiniz?


2 yorum:

  1. Kendisi için o zamanlar "Hiddink hoca değil" yazan Ziya Şengül'ün de hala yaşıyor ve yazıyor olduğunu öğrenirse hiç gelmez.Ben olsam bende gelmezdim.

    YanıtlaSil
  2. Dogru soru siz Hiddink olsaniz bu ulkeye kac paraya gelir olmaliymmis...

    YanıtlaSil