28 Ekim 2009 Çarşamba

Korkak Taraftarın Abdul Kader Keita Suikasti


Türkiye'de vizyona girdiği ismiyle Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti yaklaşık 160 dakikalık izlenmesi ve hazmedilmesi zor bir filmdir. Ama filmin başından beri bilirsiniz ki katil Robert Ford'tur.

Keita'nın hikayesi ise biraz farklı, hedef Keita mı yan hakem mi tartışmaları oturdu gündeme. Atan Fenerbahçe taraftarı mıydı yoksa fotografta gösterildiği gibi Galatasaray taraftarı mı? Ne farkeder ki, bugün o su bardağını atan korkak adam elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Yarın diğerleri de atacaklar ve yine ellerini kollarını sallayarak dolaşacaklar.

Kendisini binlerce taraftarın arasında kamufle ederek hiçbir şeyin farkında olmayan bir oyuncuyu ya da hakemi hedef alarak zarar verici bir madde fırlatmak korkaklıktan başka birşey olamaz.

Tek başına iken bir hiç olup on kişi bir araya geldi mi kaplan kesilen (aslan demeyeceğim çünkü küçük beyinler bunu da yanlış yorumlarlar) bu garip zihniyet ister Fenerbahçeli olsun ister Galatasaraylı camialar için utanç kaynağından öteye gidemezler.

Jesse James'i unutturmayan Amerika'nın Robin Hood'u imajıdır, Keita'yı unutturmayacak olan ise kafasına yediği bardağı 70 milyonun gözüne sokuşu olacak. Korkak taraftarları kim hatırlayacak? Kimse...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder