31 Ekim 2009 Cumartesi

Dünya Kupası'nın İlk Maçı: FIFA Maradona'ya Karşı



FIFA Maradona'nın basın toplantısında ve canlı yayında yaptığı açıklamalardan dolayı kendisini 5 maç cezaya çarptırmayı düşünüyor. Bu da Maradonasız Dünya Kupası maçlarına çıkması demek Arjantin'in.

Arjantin Federasyonu cezanın sadece para ile geçiştirilmesi için uğraş veriyor ancak federasyonun avukatları Maradona'nın daha sonra TV'de söylediği sözlerden dolayı pişman olmadığını belirtmesinin ellerini güçsüzleştirdiğini, buna karşılık yine de aşırı duygu patlamasından oluşan bir tepki olarak nitelendirdikleri Maradona'nın sözlerini savunmayı duygusal patlamanın merkezine oturtarak yapacaklarını belirtiyorlar.

Sözkonusu Maradona olunca kendisinden hiç hazzetmeyen FIFA'nın hatırı sayılır bir ceza vermesini engelleyecek tek unsur futbol kamuoyu olabilir. Ancak bu bile zayıf bir ihtimalmiş ve Maradona'ya Dünya Kupası'nın en azından birkaç maçını kaçıracağı bir ceza verilecekmiş hissi daha güçlü ben de.

Maradona'nın doğumgünü bugün. Teknik adamlığını ne kadar tartışırsak tartışalım onu daha uzun yıllar futbol sahalarında görmek istiyoruz. Her türlü duygusal patlamasıyla... İyi ki doğdun Maradona...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder