10 Ekim 2009 Cumartesi

Ada'ya İkinci Tardelli


Marco Tardelli benim için önemli futbol figürlerinden biridir. Çocukluk yıllarımdaki efsane Juventus kadrosunda yeralmış, Rossili, Cabrinili İtalya Milli Takımı ile Brezilya zaferini yaşayıp yürüdükleri Dünya Kupası'nda finalde Almanları perişan eden gollerden birine imza atmış bir küçüklük kahramanı.

Asla idol sayılabilecek bir futbolcu değil çokları için ama ben de derin izleri var. Bazen Tardelli'yi bu kadar sevmemin nedenlerinden biri de halamın her akşam iş dönüşü bana getirdiği Tadelle ile olan isim benzerliğimi diye de düşünürüm.

Babası için de önemli bir futbol figürü olacak ki Atletico Minerio'da oynayan Diego'ya hayranı olduğu Tardelli ismini de vermiş. Diego Tardelli 24 yaşında ve Minerio formasıyla attığı 14 golle ilk sırada. City forvet hattında yaşanan sakatlıklardan sonra onunla ilgilenmeye başladı ve söylenen o ki kulübüne 7 milyon £ ödemeyi gözden çıkardı. Betis ve PSV ile genç yaşta olmasına rağmen geçirdiği iki Avrupa deneyimi biraz hüsranla sonuçlandı. Her iki takımda da 13'er kez oynayıp sadece PSV formasıyla 3 gol attı. Disiplin problemi olduğundan da sözediliyor.

O zamandan bu zamana 3 yıl geçti ve Tardelli daha da olgunlaştı. City giderse onun için büyük bir şans. Ve Ada'da ismini aldığı İrlanda Cumhuriyeti'nin asistan koçu ile birlikte ikinci Tardelli rüzgarı estirebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder