25 Ekim 2009 Pazar

Fenerbahçe mi Galatasaray mı?


Dünyanın ve bizim dünyamızın en büyük iki derbisi oynanıyor bugün. Boca ve River yeryüzünün diğer yarım küresinde karşı karşıya gelirlerken Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe de Galatasaray'ı ağırlayacak. Ben de bu maçla ilgili olarak her iki takımı da teraziye koymak istedim.

Her iki takımda 4-2-3-1 oynuyor genel olarak. Ancak Fenerbahçe'nin ikilisi Cristian ve Emre zaman zaman oyunu daha geride kabul ediyorlar. Bu da oyunun bazı bölümlerinde rakibin etkinliğini artırıyor. Bu nedenle bu akşam da sahada Galatasaray'ın daha çok yapması Fenerbahçe'nin ise kurduğu baskılı pres ile (bunu bazen ön alanda da çok iyi yapıyorlar) kontra pozisyonlar yakalaması beklentilerim arasında.

Takımları blok olarak incelersek Fenerbahçe'nin kaleci, defans ve önlerindeki ikili açısından daha iyi olduğunu görüyoruz. Galatasaray'ın ise öndeki dörtlü hücum hattı muazzam. Fenerbahçe'nin yumuşak karnı Carlos olabilir çünkü karşısında Keita oynayacak. Keita'nın özellikleri itibariyle hem Carlos'a hem de Vederson'a üstünlük sağlaması mümkün. Burada kademe anlayışı çok önem kazanacak. Bilica'nın bazı pozisyonlarda Carlos'a daha yakın durması gerekir.

Galatasaray'da da benzer bir sorun var o da defansın göbeğindeki ikilinin uyumsuzluğu ve oyun disiplininden uzaklaşması. Bu da Güiza, Semih, Kazım gibi araya iyi koşular yapan bir forvet hattına karşı büyük problem.
Hiç kuşku yok ki iki takım da güney yarım küredeki meslekdaşlarına oranla daha formdalar. Galatasaray'ın Fenerbahçe maçlarındaki psikolojik sıkıntısına rağmen ben bu akşam kimseyi favori göstermeden bol gollü bir maç bekliyorum. İki takıma baktığımda oldukça gollü bir maç vaadediyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder