27 Ekim 2009 Salı

Kazım'a Ne Lazım


Yoğunluktan bloga bakamıyorum, gece 11:00 -12:00'de işten çıkınca evde de yazamıyor insan gündemi kaybediyor. Ama Kazım'a ne olursa olsun birşeyler yazmak gerekir.

Kazım'ın kaderi de, fiziği ve oyun stili de Anelka'yı hatırlatıyor bana. Çok teknik, gol vuruşları ise Anelka gibi ya da Fransız oyuncuların geneli gibi ince değil, sert vurmayı seviyor bazen dağa taşa gitse de. O da Fransız gibi sağ kanatta oynuyor Fenerbahçe'de. Anelka da sağ kanada atılırdı bolca. Ama forvette oynadığında Fransız'dan fiziksel mücadele açısından daha güçlü.

Tıpkı Anelka gibi boş koşuların adamı Kazım, açık alanda yakalanmayacaksın. Aynı şeyi Chelsea'ye de yaptı, Galatasaray defansının sorunlu olması değil Kazım'ın performansının üst seviyeye çıkması. Premier Lig'de ne kadar sert oynayabiliyorsan bu oyunu o kadar sert oynayacak potansiyeli var.

Kazım takım oyuncusu değil, futbolu bilmiyor tek sorunu o. Top ayağında iken fanteziye kaçmaya çalışıyor. Bunu bir aşabilse, biraz Alex olabilse ondaki kumaş dünyanın sayılı forvetlerinde yok.

Her iş karakter meselesi, Kazım'ın da karakter olarak ciddi bir olgunlaşmaya ihtiyacı var. En iyi performanslarından birini sergilediği Galatasaray maçında bile küfür yiyiyor mesela. Hoş çıkarken alkışlandı ama maç içinde görüyorum ben ona yönelen kızgınlığı. Duyuyorum arkamdan uçuşan galiz ifadeleri.

Yoksa Kazım'ın Servet ve zaman zaman Gökhan Zan ile gösterdiği mücadele kolay değildir, insanüstü bir güç gerektirir. Ama genlerindeki o siyah ırkın vurdumduymazlığını bir türlü yıkamıyor. Daum onun için çok önemli sözler söylemiş.
Farklı kişiliği yüzünden yalnızlığa itildiği Fenerbahçe'de ona paylaşımcı olmasını ve öncelikle kendisinin arkadaşlık kurmasını öğütlemiş. Bunu saha dışında yaptıkça takımın bir parçası haline geldi Kazım.
Artık saha içinde de daha paylaşımcı olması gerekiyor. Üçe bir hücum ederken 30 metreden şut çekmeyi bıraktığı gün Kazım Türk futbolundaki en büyük yıldız adayıdır.


2 yorum:

  1. Cok buyutmusun kazimi. Asla fener seviyesinde ve milli takim seviyesinde topcu degildir. TSL kalbur ustu takimlarinda iyi is yapar. Bursa, Kayseri, Eskisehir tarzinda takimlarin topcusudur. Ondan fazlasini beklemek iyimser bir hayaldir.

    YanıtlaSil
  2. kazım'ın yeteneklerini yazdığım kadar üst düzeyde görüyorum sorun mental ve ancak aşabilirse bir yerlere gelir

    YanıtlaSil