25 Ekim 2009 Pazar

Bir Derbi Klasiği



Yukarıdaki görüntü maç öncesinden, normalde maç içi ya da sonrası olmasını beklersiniz ama değil. Sinir harbi ısınırken başladı her iki takım içinde.

Bu sinir harbini her zaman rakibinden daha sakin olmasını bilen Fenerbahçe kazandı. Maç öncesi Galatasaray'ın defasın göbeğinde oynayan ikilisinden bahsetmiştik. Yumuşak karnından vuruldu Galatasaray. Fenerbahçe galibiyete yetecek pozisyonu buldu. Öyle dalga dalga gelmedi ama göbe kesilen yan toplarda, yapılan driblinglerde golü atacağını hissettirdi. Galatasaray ise hücum hattında her varyasyonu denemesine rağmen kısır bir görüntüdeydi. Yere göğe sığdıramadığımız forvet hattı karşısında Volkan'ın çıkardığı top yok.

Fenerbahçe maçı kazanmasına rağmen 30 ila 40. dakikalar ve Keita kırmızı kart gördükten sonra yine oyunu rölanti alma hastalığına yakalandı. Ama rölantiye alacağım derken oyunun bütün insiyatifini rakibine verdiği için kaza golü yeme ihtimali de vardı. Pozisyon vermedi ama insiyatifi bu kadar verdiğinde oyunun kontrolü her an kaçabilir.

Sakin olan kazandı dedik, Keita'nın önceki vukuatlarını biliyorduk ama o dün gece bu yüzünü Fenerbahçe sendromu yüzünden çıkarmış olamaz herhalde. Yoksa gelen herkes mi bu sendroma giriyor?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder