28 Ekim 2009 Çarşamba

Cumhuriyet ile Gelen Gol



Fotograf Zeki Rıza Sporel'in Cumhuriyet tarihinin Milli Takımlar düzeyinde yapılmış ilk maçında Romanya'ya attığı gole ait. 26 Ekim 1923'te oynanan müsabaka Cumhuriyet'in ilanından 3 gün öncesi olmasına rağmen ilk milli maçımız kabul edilir.

Dönemin şartlarında antrenör bulunamadığı için sahaya Sami Yen Bey'in yönetiminde çıkmıştık. O gün sahaya antrenörsüz çıkan (şu anda da antrenörsüz gerçi) Milli Takımımız Taksim Stadyumu'nda Romanya ile 2-2 berabere kalmıştı. Takımımızın kadrosu şöyleydi: Nedim Kaleci (Altınordu), Hasan Kamil Sporel (Fenerbahçe), Cafer Çağatay (Fenerbahçe), İsmet Uluğ (Fenerbahçe), Nihat Bekdik (Galatasaray), Baron Feyzi (Altınordu), Emin (Altınordu), Alâeddin Baydar (Fenerbahçe), Zeki Rıza Sporel (Fenerbahçe), Sabih Arca (Fenerbahçe), Bedri Gürsoy (Fenerbahçe)

Üzerinden tam 86 yıl geçti. Yarın Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız. O gün o sahada görev alanların anısına yarınlarda bu golü ve Cumhuriyet'i nasıl kurduğumuzu hiç unutmamak adına herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder