14 Ekim 2009 Çarşamba

Celtic & Glaskow Premier Lige Taşınabilir


Ada takımlarının ve özellikle Celtic ile Glaskow Rangers'ın zaman zaman Premier Lig'e katılması gündeme gelir. Dün FIFA'dan gelen açıklama teorik olarak iki takımın da Premier Lig'e katılmasının mümkün olduğunu destekler nitelikteydi.

İskoç Ligi'ndeki rekabet düzeyi ve oynanan futbolun kalitesi gözönüne alındığında bu durum hem iki takım hem de Premier Lig açısından bulunmaz bir fırsat aslında. Dünyanın en büyük derbilerinden birini Premier Lig'e taşıyarak değerini daha da artırabilir İngilizler.

Buna karşılık ne kadar dünyanın en büyük derbilerinden biri de olsa İskoç Ligi'nde olduğu sürece bir basamak gözlerden uzak kalan Celtic ve Glaskow maçları da tüm dünyada daha da popüler bir hale gelebilir.


3 yorum:

  1. Ama o zaman şampiyonlar ligine kalamayabilirler. Bu da maddi kayıp olur. Premier Lig'ten gelecek maddi imkanlar yeterli olur mu yada yeni bir statü mü oluşturulur bu iki takımın avrupa kupalarına katılabilmeleri için bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. bu 2takım ligten düşebileceklerinin ihtimalinin ne kadar yüksek olduğunu bilmiyorlar heralde.

    YanıtlaSil
  3. bu iki takım bana kalırsa ligden düşmezler ama şl'ye kalma ihtimallerizor tabi. bu arada böyle birşey olacak demedim konuşulan yazılan çizilen tartışılan bir konu bu halihazırda

    YanıtlaSil