31 Ekim 2009 Cumartesi

In Haldun We Don't Trust


Haldun Üstünel'in dünkü açıklamalarını popülist ve yersiz olarak değerlendirenlerdenim. Geçen sene oynanan senaryo Federasyon'u topa tutma stratejisi bu yıl da kaldığı yerden devam ettiriliyor.

Ama bunlardan çok Haldun Üstünel'in konunun özünden tamamen saparak elma ile armut karşılaştırmasına gitmesi dikkatimi çekti. İnsanları gözünün içine baka baka yanıltmak olmaz. Haldun Üstünel basının son 10 yılda Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu'ndaki üstünlüğünü gereksiz yere abarttığını ve tek taraflı psikolojik baskı oluşturduğunu falan söyleyip ardından biz de son 9 senede sadece iki kez kendi sahamızda Fenerbahçe'ye boyun eğdik diyor? Benim de aklıma tüm Galatasaraylılar ve Fenerbahçeliler adında şu sorular geliyor:
  • Neden son 10 yıl ile dokuz yılı karşılaştırıyorsun Sayın Haldun Üstünel?

Çünkü 10 yılı baz alırsa yenilgi sayısı üçe çıkacak da ondan. İyi de 10 yıl ile 10 yıl karşılaştırılır, bu dediğin elma ile armuttan öteye geçmez.

  • Serinin anlamını biliyor musun Sayın Haldun Üstünel?

Ben söyleyeyim, öncelikle Fransızca kökenli bir kelimedir. Türk dil Kurumu Herhangi bakımdan bir bütün oluşturan şeylerin tümü, dizi olarak tanımlar sözcüğü. Burada basının konu ettiği de 10 yıllık zincirin kırılamadığı gerçeğidir.

  • Bu süreçte Galatasaray kendi evindeki kaç lig maçını kazanmıştır?

Dört.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçlarda rakibinin üstünlüğünü görmemek, tıpkı Aziz Yıldırım'ın tesadüfi kazanılan UEFA Kupası açıklamasında dört yıl boyunca verilmiş emeği hiçe saymak kadar abesle iştigaldir.

Haldun Üstünel Galatasaray için bir şanstır. Yaptığı işler nedeniyle Galatasaray taraftarları ona karşı müthiş güven duymaktadır. Ama son yaptığı açıklama Ali Şen döneminden kalma ve gereksiz bir beyanattan öte gidemez benim gözümde.

Modern yöneticilik anlayışının son temsilcisinden klasik yönetici profiline uyan açıklamalar gelmesini pek de hoş göremiyorum. Açıklamasında ele alınabilecek birçok garip nokta var ama en çok dikkatimi çeken subjektivitenin en çarpıcı olduğu bu bölüm oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder