20 Eylül 2009 Pazar

Yazık: İçim Acıyor




Ne garip değil mi grupta yendiğimiz iki takım Pazar günü Avrupa Şampiyonu olmak için oynarken biz 7-8 maçına çıkacağız.

İspanya Yunanistan'ı 82-64 ile dağıtırken Sırbistan uzatmalara giden karşılaşmada Slovenya'yı 96-92 ile geçti. Bana göre turnuvanın en iyi maçını izledim Sırbistan-Slovenya maçında.

Adam adama da o kadar başarılı savunma yaparken alan savunması diye tutturduğumuz tüm maçları kaybettik. Kenarda oyuncularımızı unuttuk. Çok kritik anlarda ya mola almadık ya da aldığımız mola ile rakibe oyun çizme imkanı verdik. Son toplarda çizilmiş oyun planımız yoktu, bugün Fransa maçında da iflas ettik.

Pazar günü turnuvanın başından beri çok beğendiğim Sırbistan'ı tutuyorum. Alt yaş gruplarında Milli Takımımızı sürekli geçen Sırplar önümüzdeki 10yıla damga vurmak üzere geliyorlar. Ve Teodisic de önümüzdeki on yılın en büyük yıldızı olacak gibi duruyor.
32 sayı ile turnuvanın başından beri neredeyse 40 dakika oynayan Lakovic ile olan düellosunu da kazandı Teodisic.
Tarih boyunca kendimizi kandırdığımız çok sevdiğim bir söz vardır: "Almanla kaybedince biz de kaybetmiş sayıldık" diye. Fransa karşısında Yunanistan bile bile kaybedince biz de turnuvayı kaybetmiş sayıldık.

Futbol maçlarındaki yorumlarımdan bilen bilir teknik direktör harcamam kolay kolay. Bugün artık ağzımdaki baklayı çıkarıyorum. Tanjevic bu takımın koçluğunu bırakmalıdır. Avrupa Şampiyonu olabilecek, en azında yarıfinale gidecek potansiyeli olan takımı 7-8 maçı oynamaya mahkum ettiği için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder