14 Eylül 2009 Pazartesi

Rüştü'nün İngiliz Basınına Yansıyan Demeci



Şampiyonlar Ligi geldi çattı, yani yumurta kapıya dayandı. Bazılarına göre Şampiyonlar Ligi maçları Mustafa Denizli'nin son şansları. Gönderilirse hiç şaşırmam ama bu sene teknik direktör de değiştirseler her zaman papaz pilav yemiyor.

İnönü Stadyumu'nda müthiş bir atmosfer bekliyor olacak Manchester United'ı. Tabi İngiliz basını da meraklı Rüştü ile bir röportaj patlatmışlar maç öncesinde. Rüştü Galatasaray'ın United ile yıllar önce yaptığı ŞL ön eleme maçını hatırlatmış ve o gün ne gördüyseniz çok daha farklısını göreceksiniz demecini vermiş. Beşiktaş taraftarı için stadyumda en çok gürültü yapan, heyecanlı ve takımını 90 dakikanın sonuna kadar destekleyen bir taraftar grubu olarak bahsediyor. İngiliz takımlarının İstanbul'daki deneyimleri gözönüne alındığında şimdiden bu hafta oynanacak maçtaki atmosferi merak ediyorlar diye düşünüyorum. Rüştü'nün taraftarla ilgili demecinin en sonunda dediği gibi onları yeni bir cehennem bekliyor. Dağ fare doğurur mu bilemem sonuçta taraftarın desteği yine oldukça güçlü olacaktır ama Beşiktaş geçen sezon Liverpool'u yendiği gibi Manchester'ı da yener demek çok güç.

Rüştü röportajının son bölümünde Barcelona'ya gittiği dönemle ilgili çok ilginç bir açıklamaya da yervermiş. O dönemde Barcelona ile birlikte Alex Ferguson da Manchester United'a istemiş tecrübeli kaleciyi. O ise kalbimin sesini dinledim diyor. Ama Barcelona'dan buruk ayrıldığını ve geçmişe baktığında İngiltere'ye gitmesi gerektiğini düşünüyor.

Yazının sonuna son bir not olarak haftasonu Mustafa Denizli'nin Hakan Arıkan yerine Rüştü tercihini niye yaptığını belirtmek istiyorum. Bence Liverpool karşısında hiç de iyi bir deneyime sahip olmayan Hakan'ın yerine daha çok güveneceği bir ismi sakatlıktan yeni dönmesine rağmen hazır etmek için oynattı Denizli. Ve bence bu tercih doğru bir tercih...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder