15 Eylül 2009 Salı

Direniş



Dün gece Sırbistan'ı tarihimizde ilk kez yenerken ortaya koyduğumuz oyunun tek adı olabilirdi: Direniş. Öyle bir maç düşünün ki dördüncü çeyreğin ilk beş dakikasında sayı bile yemediğiniz rakibinizden uzatmaya giden oyunda ilave 5 dakikayı yine sayı yemeden kapatabilecek bir savunma yapıyorsunuz.


Milli Takımın hücum gücü çok aksadı ama burada iki kişinin kişisel istatistiklerinin etkisi çok fazlaydı. Ömer Aşık 1/10 faul atışı ile diğer oyuncuların %81 olan yüzdesini %58'e çekti. Hidayet ise 1/16 şut yüzdesi ile sakatlığının onu ne kadar etkilediğini gösterdi. Bir daha böyle yüzdeler olacağını tahmin etmiyorum ama bu yüzdeler ileriki maçlarda olursa altından kalkamayabiliriz.


Gelelim bu turnuvanın başından beri en iyi yaptığımız şeye yani savunmaya. Geçmiş turnuvalarda dayak yiye yiye dövmeyi öğrendik. Sahada öyle bir direnç koyuyoruz ki rakip ne dışarıdan atabiliyor ne de içeriye dribling yapabiliyor. Uzunların caydırıcı etkisiyle dış oyuncular üzerinde savunma baskısını artırabilen kısalarımız nadiren bire birde yenilseler de rakip takım oyuncuları bu sefer uzunların bloğuna takılıyor.





Çok çarpıcı bir istatistik var dünle ilgili. Rakibin ortalama top kaybı 7-8 civarında ve hatırı sayılır bir top çalma sayısı var. Biz onların belki de en güçlü olduğu istatistiklerde geceyi rakibini 18 top kaybına zorlayıp sadece 4 top çalmasına izin vererek ve 12 top kaybının yanında 12 top çalma ile tamamladık.

Ersan'ın 22 sayı 11 ribauntluk performansı hiç kuşkusuz alkışı hakederken, Kerem'in 5 maçtır gösterdiği hatasız oyun da büyüleyiciydi.

Maçın Adamı: Ersan İlyasova


Maçın Kader Anı: Hiç kuşku yok ki Hidayet'in sıfırlandıktan sonra tiplediği için sayılmayan basketi ve uzatmada skor kilitlenmişken topu çalarak Ersan'a yaptığı asist





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder