27 Eylül 2009 Pazar

Senden Pep Olmanı Beklemiyoruz ki



Sıkıcı bir futbol maçından daha kötü ne olabilir? Serie A'da sıkıcı geçen bir futbol maçı. Bologna'nın ilk beş on dakikadaki hızını alan Juventus orta sahada Melo ve Diego'nun etkili oyunuyla maçı kendi lehine çevirdi.

Sonra kendi lehine çevirdiği maçı rölantiye alınca Bologna mecali olmamasına rağmen özellikle maçın son bölümünde oyuncu değişiklikleri ile bir hamle daha yaparak 90+2'de Adailton'un ayağından beraberliği yakaladı. Ferrara'dan yeni bir Pep Guardiola olmasını kimse beklemiyor. Sakatlıktan yeni kurtulan Diego'nun oyundan alınması ve Giovinco'nun oyuna girmesi tamam da sağ tarafta oynayan Zebina o kanadı hücumda ve savunmada domine ederken niye çıktı anlayamadım. Oyunun son bölümünde Bologna golü öyle bağıra bağıra geldi ki bu bölüme kadar oyuncu değişikliklerini tamamlayan Ferrara bir daha oyuna müdahale edemedi.

Benim izlediğim Bologna belki de Serie A'nın en iyi defansına sabaha kadar oynansa gol atamazdı. Hele ki maçta tel tel dökülen Zalayeta'yı tutup Di Vaio'yu çıkaran bir teknik adama sahipseniz. Adailton'un oyuna girişi ne kadar doğruysa Zalayeta'nın 90 dakika oyunda kalması felaket bir tercihti.

Herşeye rağmen altın tepside sunulan liderlik fırsatını bir kez daha elinin tersiyle itti. Ferrara'nın 1-0'a yatmak isteyip bunu beceremeyen takımını doğru yönetememesinin de etkisi yok değil. İyi adam, hoş adam da umarım Juventus'a zayıf kalmaz. Herkes Ranieri'den iyidir önemli olan ne kadar daha iyi olduğu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder