12 Eylül 2009 Cumartesi

Galatasaray Yürüye Yürüye



Galatasaray yürüye yürüye dedim çünkü birçok oyuncusu haftaiçindeki milli maçlar nedeniyle yorgundu. Arda'nın temposu önceki maçlara göre daha düşüktü mesela. Ama bu Galatasaray'a karşı Mustafa Denizli öyle bir kadro çıkarttı ki kendi elleriyle teslim etti maçı.

Mustafa Denizli'yi çok savunmuşumdur. Ama yönetimde son zamanlarda Denizli'nin konsantrasyonunu kaybettiği hep konuşuluyordu. Zaten takımın başında da kalmasının nedeni Demirören'in ona neredeyse geçen sene aldığı ücretin iki katını teklif etmiş olmasaydı. Denizli en başta Ekrem'i orta sahanın ortasında başlayarak hatayı yaptı. Yusuf belki ikinci yarıda Galatasaray'ın oyundan düşeceği dakikalarda girse verimli olurdu. Sol kanatta Yusuf ve İsmail Sabri'yi maçın yıldızı yaptı neredeyse. Hangi Sabri mi? Galatasaray tirbünlerinin artık illallah dediği Sabri. Denizli de hatalı kadro kurduğunu kabul ediyor olsa gerek ki ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Ancak bu seferde top yapabilecek tek adamın Tabata'yı çıkarmak hata oldu. Hep diyoruz Nihat hazır olduğunda çok önemli bir silah, ama hazır olmayan bir Nihat Beşiktaş'a zarar veriyor.



Beşiktaş oyunda olmasına rağmen böyle bir mağlubiyet alması daha da düşündürücü. Top yapmak maç kazanmayı getirmiyor en nihayetinde. Ve Beşiktaş'ın top yapıyor gibi gözükmesinin de nedeni aslında Galatasaray'ın yorgunluğu. Pozisyonları da var ve ciddi pozisyonlar. Özellikle ikinci yarının ilk on beş dakikasında beraberliği yakalayabilirdi Beşiktaş. Ama iş skora dönüşmedikçe bir anlamı yok. Galatasaray'dan çok söz etmedik ama beş haftada 9 puan geriye düşen bir Beşiktaş mevzubahis olunca beşte beş yapan bir Galatasaray için ancak iyi şeyler söylenebilir. Sonuçta 3-0'lık bir oyun oynamadılar ama dezavantajlarına rağmen çok iyi oynamadığınız bir maçı bile 3-0 ile geçiyorsanız bu önemli bir dönemeci geçtiğiniz anlamına gelir.. Baros'un formsuz olduğu dönemde ikişer ikişer gollerine devam ediyor olması da sarı kırmızılıların şansı. Mustafa Sarp da her geçen hafta Galatasaray seyircisini mest etmeye devam ediyor. Öte yandan attığı golü ise amatör kümede oynayan bir takım bile yemez.
Eğer 17 hafta sonunda Beşiktaş 9 puan geride olsaydışansı var derdim ama daha ilk beş haftada bu kadar geriye düşen siyah beyazlıların artık lige havlu attığını düşünüyorum. Nasıl ki Fenerbahçe geçen sezon toparlayamadı, aynı durum Beşiktaş için de geçerli. Ne garip ama geçen yılın çifte kupalı takımı beş haftada havlu atıyor. Tabi bana göre...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder