22 Eylül 2009 Salı

Manchester United Daha Fazla mı Kayırılıyor?


Her ligin kollanan bir takımı vardır. Adı çıkar dokuza inmez sekize hesabı yani. Bizim ülkemizde bunun yaygarasını en çok yapan Hıncal Uluç'tur mesela. Her sezon başı Federasyon ile Fenerbahçe arasında bir takım gizli ilişkiler Uluç'un kaleminden meydana dökülür. Ama nedense bu ilişkilere rağmen Fenerasyon her sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapamaz.

İtalya'da Juventus, İspanya'da Real Madrid adı çıkanlar listesinin tepesinde yeralır. Almanya'da ise Bayern Munchen (Bakın Bundesliga için Bayern'in aşırı kayırıldığına katılıyorum). Aslında her ligde tepeye oynayan takımların avantajları vardır ama nedense bir takım ön plana itilir günah keçisi olarak.

The Guardian da Manchester United'ı ortaya yem olarak atmış artık kim yerse... Aslında United anti-sempatizanı olarak atlayacağım bir haberi ben United'ın yem yapıldığını belirterek yazmak istiyorum. En son 4 dakika uzatılan City maçında saatler 95:26'yı gösterdiği anda Owen tarafından atılan gol üzerine oturmuşlar ve bir hesap çıkarmışlar.

United'ın önde olduğu 48 karşılaşmada oynatılan uzatma süresi ortalama 191 saniye diyor The Guardian. Oysa United'ın yenik ya da berabere götürdüğü 12 maçta oynatılan uzatma süresi ise 257 saniye. Buradn yola çıkarak da United'ın muhtemel puan kayıplarını önlemek için dezavantajlı girdiği uzatma dakikalarının daha fazla oynatıldığına getiriyor.

Yazının geri kalanında da "bıdıdı bıdıdı" şeklinde bir takım istatistikler veriliyor. Büyük takımlar dünyanın her yerinde hakem nezdinde biraz daha toleranslı olurlar. Ama büyük takımlar arasında bazıları daha çok kayrılırlar diye birşeye inanmıyorum.
Velev ki Manchester United uzatmalara mağlup ya da berabere girdiği maçlarda oyun ortalamasına göre daha fazla uzamış olsun. Rakip takıma sesleniyorum: "Atsaydınız kardeşim bir gol daha". City maçı 415 saniye uzamış, iyi de City'nin dördüncü golü bulmasını hakem Atkinson mı engelledi? Giggs'in arapasında Owen'ı arkaya kaçıranlar düşünsün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder