18 Eylül 2009 Cuma

Bizim Grup Adını Yarıfinale Yazdırır


Dün EuroBasket 2009'da bizim olduğumuz gruptan gelen takımların 4'te 4 yaparak yarı finali göreceklerini konuşuyordum bizim arkadaşlarla.

Bugün yeni öğrenme fırsatım oldu tabi. İspanya yenilgisiz Fransa'yı süpürmüş. Fransa adına çok talihsiz bir eşleşmeydi ve nitekim İspanyollar gerçek güçlerini ortaya koydular. Bugün itibariyle turnuvanın yine en büyük favorisidir İspanya. 86-66 kazandıkları maçta gerçek pivotu olmayan Fransa'yı Pau Gasol'ün 28 sayı 9 ribauntluk performansı ile yıkmış olmaları herşeyi açıklıyor. Rubio'nun daha az şut kullanması ve yüzdeli atışları ile Navarro ile birlikte eşit paylaştıkları toplam 8 asistte kısalarda sorunun giderildiğinin ve daha efektif olduklarının bir göstergesi. Ve boyalı alanda hakimiyetlerini %60 oranındaki iki sayılık atış yüzdesi açıklamaya kafi.

Gecenin diğer maçında ise Sırbistan Rusya'nın işini bitirmiş. Tripkovic'in yüksek performansı, Teodosic'in asist ve sayı yükündeki başarısı, tekrar top çalma verilerindeki çıkış galibiyeti getiren faktöler. Rusya'nın skor gücünü taşıyan McCarty'i de 7 sayıda tutunca işler kolay olmuş gibi duruyor Sırplar için. 79-68 hiç de azımsanmayacak bir fark.

Cuma günü Slovenya ile birlikte dörtte dördü yaparız inşallah ama zor yolu seçmiş olmamız bizi yarıfinalde İspanya karşısında finalden edecek gibi duruyor. Zaten ola ki yarıfinalde de İspanya'yı geçersek o kupayı kimse elimizden alamaz. Cuma ola rastgele...

Not: Zanardi İspanya Fransa'yı çok rahat süpürür dememiş miydim?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder