15 Eylül 2009 Salı

Beşiktaş 0 - Manchester United 1



Öyle bir ilk yarı izledik ki sabaha kadar oynansa 0-0 biterdi. Öyle de oldu zaten. Denizli bu sefer dersine iyi çalışmış olsa gerek ki oyun insiyatifini Manchester United'a vermesine rağmen sahada kontrollü bir Beşiktaş vardı.

Nobre ile ileriye atılacak topları tek forvetin arkasında Holosko, Serdar ve Tabata üçlüsüyle pozisyona çevirmeyi düşünmüş arkalarında Ernst'e partner olarak Ekrem Dağ'a yervermişti. Valencia ile etkili geldiği anlar oldu Manu'nun. Ancak İbrahim Üzülmez kendi bölgesini fazla terketmediği için ciddi denilebilecek bir problem yaşamadı Beşiktaş.

İkinci yarıya da aynı kadrolarla çıkan iki takım arasında ilk hamleyi Denizli yaptı. Aslında Serdar Özkan fena oynamıyordu ama Yusuf'u sahaya sürdü onun yerine. Ferguson bu hamleye Carrick'i oyundan alarak Berbatov ile cevap verdi ve forveti ikiledi. Yine o ana kadar fazla etkili olamayan Rooney'in yerine de Owen'ı sahaya sürdü. Belki de oyunun başında olması gereken Tello ise 69'da oyun içerisinde hücum hattında pek de varlık gösteremeyen Tabata'nın yerine oyuna dahil oldu.

Manchester United o ana kadar ki en büyük tehlikesini de bu değişikliklerden sonra yakaladı. Anderson'un vuruşunu Hakan Arıkan dahil tüm İnönü Stadyumu izledi. Bu ana kadar pek de beklenen atmosfer yoktu İnönü'de, sanki haftasonu ölü toprağı serpilmişti taraftarın üzerine. Ancak pozisyonla birlikte beklenen destek artarak verilmeye başladı. Manchester da sanki tezahüratı bekliyormuşçasına Scholes ile golü buldu.

Golden sonra orta sahayı biraz daha tutmak adı na Ferguson'un Park hamlesini yapıp devamlılığı olmayan Valencia'yı çıkarması yerindeydi. Denizli ise son kozunu Nihat ile oynadı. Oyunda otomatikman Manchester yarısahasına yığıldı.

Aslında tıpkı ilk yarı gibi sabaha kadar oynansa 0-0 bitecek bir maçta basit bir hata yaktı Beşiktaş'ı bir kez daha. Bir puanla başlamak bile yeterliydi olmadı.

Şu çok açık bir gerçek ki Manchester United Cristiano Ronaldo ve Tevez'in gidişiyle ciddi olarak güç kaybetmiş. Ne Nani ne de Valencia oyun içerisinde devamlılık sağlıyorlar. United Beşiktaş'ı İnönü'de yenebilecek karakteri göstermedi ama 3 puanı ilk maçta almasını bildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder