23 Eylül 2009 Çarşamba

2009 Homeless Dünya Kupası



"Homeless" evsizlere, evi barkı olmayanlara deniyor. Homeless Dünya Kupası 6-13 Eylül 2009'da İtalya'nın Milano şehrinde düzenlendi ve finalde Portekiz'i 5-4 yenen Ukrayna kupayı kazanan takım oldu. Organizasyon ile ilgili bilgilere http://www.homelessworldcup.org/ internet adresinden ulaşılabilir. Dünyanın dört bir yanından 48 takım katıldı kupaya. Türkiye yok ama bu Türkiye'de evsiz barksız insanlar olmadığı anlamına gelmiyor.



Takımlarda yeralmak için temel koşul 16 yaşından küçük olmamak. Takımlar 1 kaleci ve 3 oyuncu olmak üzere 4 kişiden oluşuyor ve "street soccer rules" yani sokak futbolu kuralları geçerli. Maçlar 7'şer dakikadan iki devre halinde oynanıyor. Oyunda kaleciler gol atamıyor. Oyuncuların oyun esnasında "penalty area" yani ceza sahası denilen bölüme girmesi yasak. Defans yapan takımın oyuncuları girerse rakip takım penaltı vuruşu kazanıyor, hücum eden takımdan bir oyuncu bu alana girerse oyun frikik atışı ile başlıyor.Daha bunun gibi pekçok kuralı var.

Saha ölçüleri 22*16 metre bir alanda maçlar yapılıyor. Genişliği 4 metre boyu 1,30 olan kalelere gol atılmaya çalışılıyor. Her yönüyle kendine has bir futbol turnuvası...2010'daki turnuva Brezilya'nın Rio şehrinde gerçekleştirilecek. Organizasyona destek olmak için 18$ karşılığı resmi tişörtlerinden satınalabiliyorsunuz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder