17 Eylül 2009 Perşembe

Spor Bilinci Üzerine



Alman Bayan Milli Takımı'nın finalde İngiltere'yi 6-2 yenip Avrupa Şampiyonu olmasından sonra Franfurt'ta nasıl karşılandığını biliyor musunuz? Binlerce Alman vatandaşı ile birlikte kutladılar bu büyük başarıyı.

Benim ülkemde hep bir futbol ekolünden bahsedilir gider. Ama benim bayan takımım birgün şampiyon olursa böyle karşılanır mı hiç zannetmiyorum. Ekol sahibi olmak için spor bilincine sahip olmak gerekir. Sadece Erkek Milli Futbol Takımımızı yada 12 Dev Adam'ı sokaklarda karşılayarak olacak bir iş değildir bu.

Bu kadar genç nüfusa sahip bir ülke iken her ne zaman ki lisanslı sporcu sayımız 2,5 milyondan 10 milyonlara çıkar, ne zaman ki spor salonlarımızın üzerine yüzme havuzu kondurulmaz, atletizm pistlerimiz oturma koltuklarına çevrilmez, o zaman bu ülkeden şampiyon yüzücüler, atletler, Bayan Milli futbol takımları çıkar.

Daha çok lisanslı sporcu ile aileler spora daha yakın olurlar. O zaman erkek futbol takımı ya da baskatbol takımı dışında bir şampiyon çıkardığımızda hep birlikte Taksim meydanında kutlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder