11 Eylül 2009 Cuma

Sensei Daum



Daum bu görüntüsüyle Uzakdoğu'da kung-fu eğitimi alan bir gruba hocalık yapan Sensei izlenimi verdi bana. Tabi iş futbolcular olunca neden böyle bir durum sözkonusu olabilir diye düşündüm.

Internet de beni futbolda sensei kıvamına gelmek diye bir ifadeyle karşılaştırdı. Neymiş futbolda sensei kıvamına gelmek? Sözlükte geçen haliyle yazıyorum:

1. Futbol denen; milyonlara hitab eden, beyinle ayakların birleşmesinden mükemmel sonuçlar çıkarılan spor dalında; yıllarca belleklerden silinmeyen izler bırakmak, bir ekol, bir bilen haline gelmek; arkasından gelenleri yetiştirmek... dünyanın her yerinde çeşitli örnekleri vardır.

2. Kendine özgü tavırları olan, kendisinden sonra gelenler tarafından taklit edilen, enteresan vuruş teknikleri olan, mutlaka ve mutlaka daha sonra ülkelerinin milli takımında önemli görev alan az sayıda futbolcu kitlesi. komple sporcu bünyeler.

Bundan sonraki Fenerbahçe antremanları da nasıl geçecek az çok bir fikrim var artık. Cilala, parlat...Cilala, parlat...Cilala, parlat...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder