27 Eylül 2009 Pazar

Türk'üm Doğruyum Çalışkanım Savunmadan Anlamam


Lafı eveleyip gevelemeden doğrudan söyleyeceğim, biz ülke olarak savunma yapmayı bilmiyoruz. Savunmada adam nasıl paylaşılır, kademe anlayışı nedir bizim futbol lugatımızda yazmıyor.

Tarih boyunca "ordular ilk hedefiniz Akdeniz" masallarıyla uyutulup ortaya konan stratejik dehayı gözardı ettiğimiz için genlerimize işlemiş artık bu durum. Turkcell Süper Lig'in yedinci haftası oynanıyor ve ben hemen aklıma gelen üç örneği sıralayacağım. Beşiktaş'ın Galatasaray'dan yediği golde köşe vuruşunda ne ön direkte ne de arka direkte bir oyuncu koymaması, İstanbul BŞB'nin Egemen Korkmaz'ın duran toplarda ceza sahası içerisinde çilingir sofrası kurması ve dün de orta sahadan dörde sıfır pozisyon yakalayan Fenerbahçe karşısında Antalyasporlu oyuncuların rakip yarı alanda armut toplamaları.

Bu sezon atılan golleri oturup incelesek belki yarısının bu tip enteresan hatalar zinciri sonucu yenmiş olduğunu görürüz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir savunma anlayışımız var. Üstelik de büyüklerle oynayan neredeyse tüm takımların defans ağırlıklı bir anlayışla sahada yeralmasına rağmen.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder