27 Eylül 2009 Pazar

Babam ve Oğlum


Bir takımın 100 yıllık mazisi varsa elbet taparcasına sevdiği futbolcular da olacaktır tarih sayfalarının arasında. Fenerbahçe mevzu bahisse her kafadan ses çıkabilir ve birçok isim söylenebilir.

Benim nazarımda Fenerbahçe'nin 100 yılı aşan tarihinde üç ilah vardır. Lefter, Rıdvan ve Alex. Bu üç adamla en görkemli yıllarını yaşamıştır Fenerbahçe. Ve bu üç adam oynadıkları dönem içerisinde Türkiye'de futbolun seyir zevkine en üst seviyede katkı yapmıştır. Bu üç adam da rakip takımın taraftarlarınca sevilir. Bu üç adam da beyefendilikleri ve iyi birer insan olmaları ile tanınırlar.

Cemiller, Ziyalar, Can Bartular alınmasın ama bir Fenerbahçe taraftarına geçmişten yakın geçmişten ve Fenerbahçe'nin son döneminden yani farklı üç kuşaktan birer oyuncu ismi ver derseniz Lefter-Rıdvan ve Alex isimlerini söylemesi kuvvetle muhtemeldir.

Lefter ve Alex'in buluşmasında fotograf karesinde bu yüzden bir isim eksik kalmış gibi geldi bana. Dede ve torun oradaydı fakat orta kuşakta orada olsaydı unutulmaz bir tablo çıkardı. Çünkü babasından oğluna bayrağı teslim edebilecek tek futbol ilahı o.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder