18 Eylül 2009 Cuma

Son Geçiren Pele



Fotograftan dolayı Peleci olduğum anlaşılmasın 14-15 yaşlarına kadar dedemin de etkisiyle Peleci iken o yaşlardan sonra Maradona daha ağır basmaya başladı gönlümde.

İki futbol fenomeninin çekişmesi hiç bitmedi hiç de bitecek gibi durmuyor. Son olarak Pele Maradona'nın sağ ayağını hiç kullanmadığını ve kafa golünü de hatırlamadığını söyleyip Di Stefano'nun gelmiş geçmiş en büyük oyuncu olduğunu belirtmişti. Ama taşı esas salladığı nokta Maradona'nın en unutulmaz golünü eliyle attığı oldu.

Maradona mutlaka karşılık vermekte gecikmeyecektir. Her ne kadar kilo vermekle ve Dünya Kupası'na kalifiye olmakla uğraşsa da bir cevap bekliyoruz önümüzdeki günlerde.

Kim büyük sorusunun cevabı zor. Pele'nin Milli Takım formasıyla ve Brezilya'da kulüp düzeyinde yaşadığı başarılar Maradona'yı geçer. Bir müzesi olsa daha çok kupanın yeralacağı garanti. Ama Avrupa'dan Maradona rüzgarı geçtiğini de gözönüne almak gerekir. Pele Napoli gibi alt sınıf bir takımı hiç şampiyon yapmadı. Pele'nin yanında çok öenmli oyuncular vardı ama Maradona'nın yanında her zaman o kalibrede oyuncular olmadı. Çok iyi oyuncular vardı ama o kalibrede değil.

Buradaki temel kıstas bence hangisinin gönüllerde daha çok yere sahip olduğu olmalı. Yoksa futbolculuk yetenekleri ikisinin de çok üst düzeydeydi. işte bu noktada Maradona öne çıkıyor. Arjantin'i Dünya Kupası'na götüremese bile bu değişmeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder