17 Mart 2010 Çarşamba

Zemin Futbol Oynamaya Pek Müsait Değil




Geçen gün basında yeraldı ya ne kadar doğru olduğu şüpheli hatta patlak bir haber gibi gözükse de Tevez için City'e teklif verilirken Güiza+para önermiş Fenerbahçe yönetimi. Tevez Fernerbahçe'ye gelir mi peki?

Gelir tabi niye gelmesin vaktiyle büyük düşünüp Anelka'yı getirebilen zihniyet Tevez'i de getirir. Çözüm Tevez'i getirmek mi durup bu soruya cevap vermek gerekir. Fenerbahçe taraftarı yıldız ister, yıldızı izlemek için para verir. Zevk alır yıldızını Şükrü Saraçoğlu'nun berbat da olsa yeşilden başka her renge çalan çiminde izlemekten.

Ama işte o devasa yapı gibidir Fenerbahçe yönetimi de. Dışarıdan baktığınızda Kadıköy'ün göbeğinde yükselen bir mağbet. Merdivenlerinden içeri girdiğinizde pırıl pırıl yerleri duvarları ile ihtişamlı bir yapı. Sonra kafelerin de olduğu bekleme alanını geçip koltukların arasına daldınız mı zevkten dört köşe olacağınız bir atmosfer. Ne zaman ki kafanızı kaldırıp sahanın içine bakarsınız işte gerçek yüzünüze Mike Tyson'ın sağ kroşesi gibi çarpar. Aslında kral çıplak, çim çıplak, saha dımdızlaktır.

Fenerbahçe yönetimi de Tevez'i getirecek vizyona ve büyük düşünceye sahiptir. Ama Tahsin Kaya bile bu büyük düşünceye sahip olduğu için getirmemiş midir zamanında Toni Schumacher'i? Demek ki her dönemde dönemin şartları içerisinde yöneticiler bu vizyona sahip olabilmişlerdir. Önemli olan binayı dikmek değil temeli içten oturtabilmektir.

Geçen hafta yazmıştım, Fenerbahçe'de işler yine günlük yürüyor diye. Yarını olmayan bir takımdır Fenerbahçe. Bundan üç dört sene önce Ümit Özatlı, Tuncaylı kadronun yarını vardı ancak o kadro öyle bir temizlendi ki, şimdi içeri baktığınızda o kadrodan geriye kalanların yarını değil bugünü kurtaracak çapta olmadıkları, yeni gelenleri vücudun kabul etmediği, yabancıların iyice yabancılaştığı bir takım oluvermiş.

Aziz Yıldırım kendi takımını kendisi kurmak, kendi oyuncağını kendisi istediği gibi oynamak üzerine bir yönetim anlayışı oturttu. Şimdi de takıma küsmüş, Daum ve futbolcularla konuşmuyormuş mecbur kalmadıkça. Belki de Fenerbahçe açısından daha hayırlı hiç konuşmaması. Konuşunca işler daha da kötü gidiyor çünkü. Ama benim gözümde günden güne Demirörenleşen bir başkan var malesef.

Kendi efsanesini gün be gün yok eden bir başkan. Ve hikayenin sonu geldi artık. Yine üç dört sene önce rakiplerinin 20 yıl önüne geçti diye uyutulan bir camia gördü ki kral çıplak. Sahanın zemini de çıplak, çim falan yok...

Sezon sonunda Cristiano Ronaldo, Kaka, Tevez, Messi hepsi beraber gelsin birşey farketmez. Sorun getirebilmek de değil sorun zeminde. Zemin futbol oynamaya pek müsait değil Fenerbahçe'de.

4 yorum:

  1. "laf olsun torba dolsun diye yazı yazmak" bknz: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=laf%20olsun%20torba%20dolsun

    YanıtlaSil
  2. Şu Fenerbahçe-G.Antep maçını izle de bari, ne kadar gereksiz bir yorum yaptığını, zeminin nasıl olduğunu görüp kendini güncelle biraz... Belki böylece sallama yazılar yazmaktan vazgeçersin...

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe stadının 3 temel problemi var. Hava sirkülasyonu, havadaki sodyum, stadın dere yatağına yakınlığına bağlı bakteri üremesi ve buna bağlı zeminin kolay hastalanması. Bunu UEFA Kupası finaline stadyumun zeminini hazırlayan İngiliz ekip söylüyor. Şükrü Saraçoğlu zemini bir patates tarlasıdır. Yağmuru yesin o zaman görürüz o yamaları. Zemin önemli. Zemin yoksa olmuyor.

    YanıtlaSil
  4. Bunu herkes biliyor artık zaten... Onun çözümü için çalışmalar başladı ve meyveleri de alınmaya başladı... Bugün izlediysen gayet normaldi zemin.. Gün geçtikçe de düzelecek...

    YanıtlaSil