11 Mart 2010 Perşembe

Los Galacticos'un Sonu _ 2. Perde



Futbol hiç bu kadar keyifli olamazdı. Dün gece birkez daha paranın futbolda herşey olmadığını gördük. Lyon bunu tüm futbolseverlere gösterdi.

Los Galacticos projesi bir kez daha başladığı yerde bitti. Benim gibi koyu bir Real Madrid taraftarını 2000'lerle birlikte yavaş yavaş bu takımdan soğutan Florentino Perez zihniyeti bir kez daha iflas etti.

Real Madrid kurabileceği en güçlü kadroyu kurdu sezon başında. Ama dişliler bir türlü yerine oturmadı. La Liga'da zirveyi ele geçirmeleri de birşey ifade etmez. Uluslar arası arenada ne yaptığın önemli. Lyon gibi baş altı bir takım, ki Lyon senelerdir bu baş altından bir türlü yukarılara çıkamadı, istikrarın ne olduğunu gösterdi en azından futbolseverlere.

Sırf bu yüzden Lyon Avrupa'da çok farklı bir yere oturuyor aslında. İki takımın son 10 yılda harcadığı paralara ve kazandığı başarılara baktığınızda terazinin Lyon tarafı ağır basıyor hiç kuşkusuz.

Ne diyelim: Futbolun ruhu yine galip geldi.

1 yorum:

  1. yapmayın abi sahadaki oyunu görmüyor musunuz, real madrid motion offense konusunda ciddi aşama kaydetmiş bir takım. büyük paralara yıldız oyuncular alıyor diye bi takımla bu kadar uğraşılmaz ki :) futbolun ruhu ne ya ilk yarıda kopacaktı maç nerdeydi o ruh? insanlar o kadar önyargılı ki inanamıyorum.

    YanıtlaSil