9 Mart 2010 Salı

24


Fenerbahçe sezonun ilk sekiz haftasında 24 puanı toplayınca ister istemez şampiyonluğa emin adımlarla yürüyeceğini düşünmüştü herkes. Kimse bir sonraki on altı haftada ancak 24 puan toplayabileceğini tahmin edemezdi herhalde.

Geriye kalan 10 haftada ise Fenerbahçe'yi Gençlerbirliği ve Galatasaray maçlarının yanısıra içeride oynayacağı Beşiktaş ve Trabzonspor maçları bekliyor. Ankaraspor'dan alınacak 3 puanın cepte olduğu düşünülürse geriye kalan haftalarda sihirli bir 24 puana daha ihtiyacı olacak gibime geliyor sarı larcivertlilerin.

Bugünkü görünümüyle bu performansı yakalaması ise imkansıza yakın. Daum-Aykut Kocaman üzerine dönen spekülasyonlar bir yana kadronun havasını kaybetmiş olması son derece düşündürücü. Luganosuz Fenerbahçe'nin Lugano ile birlikte çıkışa geçeceğini düşünebiliriz pekala geçmiş yıllardaki Luganolu ve Luganosuz maçlar gözönüne alındığında.

Galatasaray'ın istikrarsız görüntüsü de ümit verebilir ancak hiç hesapta olmayan bir Beşiktaş var artık devrede. Ve rakiplerine göre Fenerbahçe deplasmanı dışında daha iyi bir fikstüre sahipler kağıt üzerinde.

Turkcell SüperLig'de herşey arapsaçına dönmüş durumda velhasıl. Hiç hesapta olmayan bir Beşiktaş ve yine hiç hesapta olmayan bir Bursaspor zirveyi ciddi şekilde tehdit ediyorlar.

24 puan iddialı gibi gözükse de Fenerbahçe'nin bu puanı toplaması demek bu kadar karışan ligde şampiyonluğa ulaşması için garanti gözüken puan miktarı. Aziz Yıldırım ne kadar hesap yapsa azdır, üç yılda üç şampiyonluğa bu sezon veda ederse bu alması gereken 24 puan yüzünden değil ilk sekiz haftada alınan ve aldatıcı 24 puan yüzünden olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder