8 Mart 2010 Pazartesi

Dünya Kupası'ndan Unutulmaz Kareler-3



Herkesin gördüğü bir kare, herkesin de bildiği bir hikaye. Esasından Meksika 86 pek çok açıdan Dünya futboluna unutulmaz anlar sundu.

Mesela Meksika dalgası o dönemden bugünlere kadar yadigar kalan bir tribün hareketidir. Maradona'nın İngiltere karşısında yarıfinale attığı imza dışında, Belçikalı 6-7 oyuncuyu karşısana almışken topla dansedişi de unutulmaz.

Ama benim için en unutulmazı o yılın finali olsa gerek. O zamanlar henüz 10 yaşında olan bendeniz Erdek'te bababmın mensubu olduğu bankanın kampında izledim ilk yarıyı. 2-0 ile Arjantin oldukça net bir skor yakalayınca da daha fazla uykusuzluğa dayanamadım. Ben nereden bileyim ki maçın 2-2'ye geleceğini ve Maradona'nın tekrar shneye çıkıp Burruchaga'ya uzattığı muhteşem pasla Arjantin'in kupaya uzanacağını.

Birçok kare var tabi ama futbol seyircisi açısından "Tanrı'nın Eli" bir kitaba ismini verecek ve nesilden nesile devam edecek ayrı bir hikaye. Maradona'nın o gün ağzından dökülen bu kelimeler de onu taparcasına sevmemizin bir başka nedeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder