23 Mart 2010 Salı

Ligin Falını Açtım

Yaptığımız iş biraz falcılık olacak ama bu hafta ligin kaderini belirler gibime geliyor. Bursaspor 5 puan avantajla çıkacağı İstanbul B.Ş.B. önünde oynarken, Beşiktaş ligin bir başka flaş takımı Eskişehirspor'u ağırlayacak. Ve tabi bir de Galatasaray-Fenerbahçe maçı var.

Benim tahminim odur ki bu üç maçtaki dört şampiyonluk adayından sadece bir tanesi 3 puan alıp ayrılacak sahadan. Bu da demek oluyor ki diğerleri takılacaklar. Hangisinin 3 puan alacağı konusunda bir fikrim yok ancak bu hafta 3 puanı alan takımın şampiyon olacağına inanıyorum. Eğer bunu Bursaspor başarırsa bu da demek oluyor ki puan farkını daha da açacak. Diğer ihtimaller gerçekleşirse bu durumda Bursaspor'un klişe tabirle bu stresi kaldıramayacağını düşünüyorum.

Çok zor bir hafta ve İstanbul B.Ş.B ve Eskişehirspor maçları hiç kolay geçmeyecek.Derbiye değinmeye gerek yok zaten başlı başına stresli ve kırmızı kartların çıkacağı bir maç olması muhtemel.

Birçokları itiraz edebilir tabi bu haftadan sonra daha 7 hafta var ve bu hafta bir takımın 3 puan alması hiçbir şey ifade etmez diye. Köprünün altından çok sular akacaktır doğru ancak bu haftayı bir takım 3 puan ile kapatırsa psikolojik üstünlüğü fazlasıyla eline geçirmiş olacak. Şampiyonluk havayı yakalama olayıdır ve Bursaspor bu havayı yakaladı. Ancak bu hafta rüzgarı tersine çevirmek mümkün.

Bu hafta rüzgarı arkasına alacak takımı da bir daha durdurabilmek çok zor.

1 yorum:

  1. IBB maçinin kolay olmucagi dogru, ama Bursa'nin bu hafta dan sonraki maçlari da zor, genclerbirligi ve galatasaray deplasmani, evinde kayseri ve besiktas...yani bu kadar heveslenmesin bursasporlular :)

    YanıtlaSil