24 Mayıs 2009 Pazar

ŞL'de Final Öncesi


Şampiyonlar Ligi finali öncesinde havayı koklamaya devam ediyoruz. Final öncesi herkesin Barcelona'nın kazanmasını istiyor olması doğal ama Manchester United'ın sanki biraz ikinci planda kalıyor olması bana haksızlık gibi geliyor.

Katalanlar bu sene müthiş bir performans sergiledi ama son yıllara damgasını vuran Manu da yabana atılmamalı. Yine de esen rüzgardan Ferguson bile etkilenmiş görünüyor. Bernabeu'da Real Madrid karşısında rakibinin performansını izleyen Fergi kendi kendine şöyle dediğini itiraf etti: "Kesinlikle görkemli bir performanstı ve kendime muhtemelen bunlarla oynamak zorunda kalabiliriz dedim".

Stampford Bridge'deki yarı final ikinci maçı üzerine de konuşan Fergie Chelsea'nin onların da yenilebileceğini gösterdiğini belirtiyor. Pep'in yerleştirdiği futbol anlayışına övgüler düzüyor.

Satır aralarında benim hissetiğim ise şu aslında:Fergi rakibinden kesinlikle çekiniyor ve bu ondan çok fazla duymaya alışık olmadığımız sözler. Onlar da yenilebilir ifadesi rakibin üstünlüğünü kabul eden bir ifade.

Eğer Barca cephesinde tam tersi bir özgüven varsa ki bazı oyuncuların demeçlerinde de bunu görüyorum, o zaman karşımıza çok enteresan bir sonuç çıkabilir final gecesi. Sanki Cruyff'lu Barca'nın Milan karşısında finalde aldığı 4-0'lık mağlubiyet öncesi bir hava var. Bir taraf aşırı güvenli diğer taraf ise tedirgin. Bu durumun kimin işini kolaylaştırdığını göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder