4 Mayıs 2009 Pazartesi

Karşı Pencereden Derbi Notları


Herşeyden önce Fenerbahçe'yi yenmek konusunda bu kadar favori gösterilen bir takımın istatistikler bazen hiçbir şey ifade etmese de yola çıkarken rakip takımın defansının Volkan ile oynadığı hiçbir derbide birden fazla gol yemediğini hesaba katması gerekir.

Diğer bir veri de yine rakibin son senelerde derbi maçlardaki üstünlüğünü bu sezon ligde durumu ne olursa olsun sürdürdüğünü ve henüz bu sezon oynadığı derbilerde yenilgi almadığını da. Üstelik Arogones Gökhan Gönül'den stoper ya da Ali Bilgin'den sağ kanat savunucusu yaratmış olsa da üst düzey konsantrasyon gerektiren her maçta Fenerbahçe'nin performansı ortadayken.

Bir diğer hususta Aurelio kaybına rağmen Selçuk ve Emre ikilisinin yine de Turkcell Süper Lig'de kurgusal anlamda iyi olduğunu unutmadan hareket etmek gerekir. Ya da Roberto Carlos'un hala Turkcell Lig'in en iyi sol kanat oyuncusu olduğunu, çünkü karşı takımda sağ kanat savunucusu olarak Ali Bilgin'i İbrahim veya Tello değil de Roberto Carlos yakalasaydı skor hiç de böyle olmazdı.

Mustafa Denizli'nin evdeki hesabı pek tutmadı bence, Nobre'siz havadan hiç birşey üretemediğini gördük Beşiktaş'ın. Hem de Delgado'lu, Bobo'lu, Holosko'lu, Tello'lu, ikinci yarıda giren Yusuf'lu ve Serdar Özkan'lı hücum hattıyla. Kanatlardan gelme konusunda sıkıntılı olduğunu da göbeği Ernst ile iyi takımlara karşı tutamayacağını da bir kez daha izledik. Gökhan Zan'ın her zaman bir el bombası olduğunu da. Beşiktaş şampiyon olacaksa küçükleri yendiği için olacak ama ilk altı sıradaki takıma karşı hala galibiyeti yok. Buna rağmen çok iyi bir hesap adamı olan Denizli Beşiktaş'ı şampiyon yapabilir.

Ligimizin kalite düzeyini de belli ediyor bu skor ve şu an ki puan durumu. 70 puanın altında bir şampiyon çıkacaksa ki öyle olacak bu büyükler tabir ettiğimiz takımların kötü olmasından kaynaklanıyor. Tabi 3 puana yönelik yeni prim sisteminin her geçen sene şampiyonluk için gerekli baraj puanı düşürdüğünü de görmezden gelemeyiz. Ama temel etken kalitesizlik.

Yoksa Fenerbahçe ne kadar iyi mücadele ederse etsin oynadığı oyun Daum döneminde ezberlediğinin daha az kaliteli bir kadroyla tekrarı aslında. Ve Beşiktaş ne kadar şampiyonluğa yakın olursa olsun oynadığı oyun Tigana döneminden farklı değil. Puan olarak da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder