25 Mayıs 2009 Pazartesi

Pep Guardiola'ya Saygılarımızla


Premio Principe de Asturias yaptığı işte fark yaratanlara verilen bir ödül. Kuruluş 1980'den beri faaliyet gösteriyor ve her yıl İspanya'nın en prestijli ödüllerini farklı kategorilerde başarı kazananlara veriyor. Spor dışında, edebiyat, sanat vs. farklı kategorilerde birçok tanıdık simanın ödüle layık görüldüğünü biliyoruz.

Spor dalında bugüne kadar bu ödülü kazananlar arasında Rafael Nadal, Michael Schumacher, İspanya Milli Basketbol Takımı, Fernando Alonso, Hicham El Guerrouj, Brezilya Milli Futbol Takımı, Fransa Bisiklet Turu Organizasyonu, Lance Amstrong gibi isimler, organizasyonlar ve takımlar var.

Bu sene ödüle Pep Guardiola layık görüldü. Layık görülmesi doğal tabi Barca'daki değişim ve kazanılan iki kupaya bakıldığında. Ancak Guardiola ödülü geri çevirerek bu ödülü almaya layık olan daha önemli isimler olduğuna inandığını belirtmiş. Bu ödülü almak için çok kısa bir yolculuk yaptığını ancak çok daha uzun sürelerdir spora hizmet veren kişiler olduğunun altını çizmiş.
Pep'in bu tavrı neden Barcelona koltuğuna oturduğunu ve Başkan Laporta'nın neden milyonlarca dolarlık takımı ona emanet ettiğini fazlasıyla anlamamı sağladı açıkçası. Bu olgunluğu ve erdemi göstermek her babayiğidin harcı değildir. Ve sırf bu tavrı onun spor dünyasında çok daha büyük bir ödüle layık kılıyor. Saygı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder