26 Mayıs 2009 Salı

Barcelona - Manchester United



Pek çoklarına göre rüya gibi bir final olacak, Laporta da öyle demişti zaten. Bugüne kadar eski statüye göre Şampiyon Kulüpler Kupası finalleri de dahil olmak üzere Barcelona beşinci finaline çıkıyor. Manchester United'ın ise dördüncü finali.



Rakamlar futbol matematik olsaydı Manchester United'ı gösterirdi. Geçtiğimiz yılın en iyi oyuncusu onlarda. Barca'ya karşı galibiyet sayısında tarihsel bir üstünlükleri var. Oynadıkları tek finali 2-1 kazandılar. Bugüne kadar bu kupada çıktıkları tüm final maçlarını kazandılar. Hele bir Bayern Münih ile oynadıkları final var ki Alman takımının tarihindeki en dramatik günlerden biri. Barcelona'ya gelince sanırım 1960'ların başında Benfica'ya kaybediyorlar, son iki finalde ise gülen taraf oldular.



Bu kadar kaliteli kadroları karşılaştırmak anlamsız olur ama teknik direktör farkıyla Manchester United'ın avantajına değinmek gerekir. Pep çok iyi bir takım yarattı, daha doğrusu takım zaten vardı Pep onları yeniden takım yaptı. Ama 38 yaşındaki Guardiola, 68 yaşındaki Alex Ferguson karşısında çokça deneyimsiz aslında. Ben Ferguson'un yarın kora kor bir mücadeleye girmeyeceğini düşünüyorum. Aksi halde Barca kazanır. Zaten o da bunun sinyallerini verdi Chelsea Barca'nın da yenilebileceğini gösterdi diyerek. Hiddink gibi bir kurt hocanın karşısında Pep'in nasıl çaresiz kaldığını izledik yarı finalde. Bu maçta görev alması muhtemel Scholes Manu için kilit oyuncu. Rio Ferdinand'ın hazır hale gelmesi de önemli. Bir başka alternatif 4-4-2 ile Giggs ve Park'ı sahaya sürmek olacaktır. Benim düşüncem Manchester United'ın tıpkı Chelsea gibi rakip hücumlarda kendi yarı alanında boş alan bırakmadan, alanı mümkün olduğunca daraltarak oynayacağı yönündeki burada defansın göbeğinde Ferdinand ve önünde oynarsa Scholes orkestra şefleri olacaktır. Her halukarda aslında Manu'nun orta sahada Barca'ya kıyasla daha zayıf olduğunu kabul etmek gerekiyor. Direksiyonun başında Ferguson ne yapacak göreceğiz.



İki takım açısından da her ne kadar Van Der Sar iyi kaleci de olsa son zamanlardaki form düzeyi nedeniyle yumuşak karınları gibi duruyor. Valdes için düşüncelerimi zaten bu blogda zaman zaman belirtmiştim.

Maçın skoru ne olacak derseniz Barcelona klasikleşmiş 25-30 dakika içerisinde rakibini sürklase eden oyununu ortaya koyabilirse Manchester bir daha ayağa kalkıp geri dönemez. Golsüz geçen dakikalar ilerledikçe ibre United'a döner.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder