20 Ağustos 2009 Perşembe

Van Der Vaart'ın Durumu


Birkaç gündür yazacağım ancak bir türlü fırsatım olmadı. Profesyonel Futbolcular Sendikası Başkanı Wil Van Megen geçen hafta içerisinde bir açıklama yaptı. Bu açıklama direk olarak Real Madrid kulübünü hedef alır nitelikteydi.

Söylemi hatırlatmak gerekirse: Pellegrini'nin takımında Van der Vaart'a yerolmadığını açıkça deklare ettiğini bu beyanın aslında futbolcunun bedelsiz olarak serbest kalmasına yol açacağını iddia ediyor Van Megen. Bir sezon önce Hamburg'dan 16 milyon euro'ya alınan bir futbolcu için Real Madrid'in onu ücretsiz serbest bırakmayacağını düşünüyorum. Ama Van Megen ateşe benzini döktü. Aynı zamanda avukat olan Van Megen'in bu savı futbol dünyasında ciddi sonuçlar doğurabilir.
Van der Vaart ve bir başka Avrupa Kulübü bu açıklamaya dayanarak bedelsiz ayrılma yolunu seçerse işler hukuki boyutta karışır ki bu karışıklık sonucunda alınacak karar futbol dünyasında pek çok konuda çığır açabilir.
Öncelikle benim görüşüm Wil Van Megen ile aynıdır. Eğer siz bir futbolcunuzu kadroda kesinlikle düşünemediğinizi ve ona yeriniz olmadığını deklare eediyorsanız bu durumda onu serbest bırakmanız gerekir. Ya da en azından yıllık ücreti karşılığı bir bonservis bedeli uygulaması da olabilir.
Bakalım bu tartışma futbol kamuoyunda yeterince etki yaratacak mı? Şimdilik açıklama arkasından bir görüş ortaya atılmadı. Ancak teknik direktörler bundan sonra açıklamalarında daha temkinli olacaklardır ona şüphem yok.




İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar:
Erkek Severse
Flying Dutchman
Henry Özel: Başka Yerde Yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder