9 Ağustos 2009 Pazar

Süper Ligin İlk İki Günü


Ligin ilk iki günü için panoramasını çıkartmak gerekirse Diyarbakırspor ve Ankaragücü arasında oynanan maçın en zevkli olanı olduğunu söylemek gerekir. Öncelikle şunu belirtelim ki her iki takımda bu sene ilk on için mücadele verebilecek güce sahipler.

Diyarbakırspor hazırlık maçlarındaki gol kısırlığını ligin ilk maçında aştı. Alt beklenen bir maçta 4 gol izledik. Vassel henüz sahne almadı ama Hikmet Karaman yönetiminde Ceyhun'un bu sezon yine ligin flaş isimlerinden biri olacağını gördük.

Lig uzaktan atılan gollerle başladı. Ankaragücü'nden Ceyhun'u gollerine şapka çıkartılır ama gurbetçi Ceyhun Gülselam'ın biri direkte patlayan biri de cetvel çekmiş gibi sol alt köşeden ağlara giden şutu var ki Trabzonspor adına bu genç futbolcunun yaptıkları çok daha değerli. Sivasspor Anderlecht maçının yorgunluğunu üzerinden atamamış olması nedeniyle lige kötü bir başlangıç yaptı. Yine de geçtiğimiz sezonlardaki performansını aratacak bir Sivasspor olsa da ilk beş için mücadele edecek takımların başında geliyorlar. Agbetu hem ligimiz hem de Sivasspor adına bir kazançtır.

Ligin açılış maçına dönecek olursak futbol kalitesi düşük ve orta sahaların olmadığı bir maç izledik. Fink uzaktan atılan golerin açılışını yaptı ama ilk iki günün ve belki de sezonun en güzel golünü benim bir türlü futbol kumaşını beğenmediğim İbrahim Akın kaydetti. Ceza sahasındaki slalomu Messivari bir futbol şöleniydi. Bir gol de kontrol, çalım ve şut kombinasyonunun bu kadar mükemmel bileşimini her zaman göremezsiniz.

İlk iki günün şeref kürsüsüne iki Ceyhun'u ve İbrahim Akın'ı oturtmak mümkün. Her üçü de haftanın karmasında yeralacak performanslar ortaya koydular. Trabzonspor'dan Selçuk, Sivasspor'dan Agbetu, Diyarbakırspor'da Ogaili sezonun flaş isimleri olmaya aday oyuncular olarak göze çarptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder