22 Ağustos 2009 Cumartesi

Günü Kurtarmak



Bobo transferindeki tüm gelişmeleri vermiştim daha önce. Transfer gerçekleşirse de Beşiktaş'ın bir yerli oyuncuyu alacağını. Bobo'nun neden gitmediğini artık biliyoruz. Önce istese de eşinin karşı çıkması, daha sonrasında umduğu yıllık ücreti bulamaması ve Figer'in etkisiyle bu trnasfer yattı. Oysa Beşiktaş göndermeye çoktan razıydı. Transfer gerçekleşmese de Beşiktaş yerli oyuncu konusunda adım atarak geçensezon bedelsiz giden İbrahim Kaş'ı tekrar kiralık olarak renklerine bağladı.

Para kazandırmadan giden bir oyuncunun belli bir maliyetle tekrar transfer edilmesine karşıyım genel olarak. Eğer Tuncay Fenerbahçe'ye dönerse ayrı bir durum sözkonusu olacak ama İbrahim Kaş transferine farklı bir gözle bakmak gerekiyor. Gerekli miydi? Mutlaka Mustafa Denizli istedi bu transferi. Tıpkı Yıldıray Baştürk transferini onayladığı gibi. Her ne olursa olsun benim görüşüm Beşiktaş için yine günü kurtarmak adına yapılan bir transfer olduğu yönünde.

Aynı durum Fenerbahçe için de geçerli. Kiralık gelecek bir Tuncay günü kurtarmak adına yapılmış bir transfer olur ancak. Tek farkla Tuncay günü kurtarabilecek bir isimdir Fenerbahçe adına. Yani politikanız günü kurtarmak ise Tuncay doğru bir hareket olur. Aynı zamanda iki taraf için de karlı. Çünkü Tuncay da günü kurtarmak istiyor. Askerlik sorunu nedeniyle bir sene daha Ada'da kalamazsa en azından kiralık gelerek bu işi çözümleme yoluna gidiyor.

İki kulüp farklı yollardan günü kurtarıyorlar aslında. Beşiktaş finansal olarak Bobo transferinden gelecek paraya bel bağladığı için ekonomik olarak uygun bir yolla kiralık formülüyle işi hallediyor. Fenerbahçe ise işin ekonomik boyutuna bakmıyor, üç sene için verilen şampiyonluk sözünün ilk yılını gerçekleştirmek adına bu işe girme niyetinde. Seneye "Allah Kerim" mantığı yani.

Sözün özü Tuncay günü kurtarır ama İbrahim Kaş kurtarmaz. Peki Türk futbolunun iki lokomotif kulübü günü kurtara kurtara nereye kadar giderler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder