3 Temmuz 2009 Cuma

Owen: Yılın Sürpriz Transferi


2 gün önce verdik Owen'ın Manchester United'a transferini. Öncelikle şunu belirteyim Owen mükemmel bir futbolcu ve golcü yetenekleri Tanrı tarafından ona fazlasıyla bahşedilmiş. Amma velakin Real Madrid sonrası yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle bir türlü kendini toparlayamadı.

Ben Real Madrid'te hep ilk onbirde forma giymesi gerektiğine inandım ama kurtlar sofrasında yediler bu İngilizi. Oysa Owen kendisine bahşedilen yetenekleri Dünya Kupalarının en güzel gollerinden birine 98' Arjantin'e karşı atarken kendi kariyerindeki merdivenleri de üçer beşer tırmanıyordu Real Madrid'e gidene kadar. Sakatlık sorunları da yaşadı ama Owen için İngilizler Alan Sharer'dan sonra gelecek on-on beş yılı emanet edecekleri forveti bulduklarına gönülden inanıyorlardı.
Kimse onun bir daha büyük bir takımda forma giyeceğini beklemiyordu. Ancak Florentino Perez transfer piyasasını öyle allak bullak ett ki, Manu Cristiano Ronaldo'dan kazandığı paraları kullanacak yer bulamaz hale geldi. Fergi bir kumar oynadı ama maliyeti çok düşük olan bir kumar bu. İlk duyduğumda inanamadığım bu transfer düşündükçe makul de gelmeye başladı.
Kesin olan şu ki Owen kariyerinde yakaladığı en üst performans seviyesine tekrar ulaşabilirse, Manchester'ı taşıyacak bir performans ortaya koyabilir. Şimdi artık top Owen'da. Onunla nasıl bir ilişki kuracağı hem kendisinin hem deManchester United'ın önümüzdeki szon neler yapabileceğini gösterecek.
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder