13 Temmuz 2009 Pazartesi

Fenerbahçe Transfere Yabancı


Fenerbahçe son üç sezondur yabancı transferini beceremiyor. Alınan oyuncular içerisinde Roberto Carlos, Lugano ve bir sezonluk oyunuyla Deivid dışında gerekli katkıyı veren çıkmadı. Bu katkı veremeyen futbolcular listesine Edu da dahil.

Maldonado ve Josico tam bir fiyasko ile sonuçlanan transferler. Güiza'nın bir sezon boyunca ne yaptığını anlayamadık. Üstelik de kaçma telaşı içerisinde bu sene. Yabancı transferinde %50'nin altında bir başarı olunca iş yerli futbolculara kalır. Nitekim bu sene yerli takviyeler yapılabileceklerin en iyisi iken yine yabancı transferinde bir çıkmaza doğru gidiliyor. Bu yazı biraz erken gibi görülebilir ancak geçtiğimiz üç sezonun ortak sıkıntısı yapılan yerli ve yabancı transferlerin yetersizliği ve kadronun içinin resmen boşaltılması idi. Şimdi yerli transferi halledildi ama takımın iskeletinin sağlam olması için gerekli bölgelerde yabancı transferinde tek olumlu adım atılamadı. Bilica bir yabancı transfer sayılmaz, hem Süper Lig içinde gerçekleşen bir transfer hem de ne performans vereceği konusunda soru işaretleri fazlasıyla mevcut. Edu'nun gösterdiği performansı bile verip veremeyeeğinden emin değilim.

Soru şu aslında: Aziz Yıldırım herşeyi tek başına yapamayacağını öğrenmiş olsa gerek ancak çevresinde iş bitirici kaç tane yönetici kaldı? Geçmiş dönemlerde yapılan başarılı yabancı transferlerine demek ki şu an ki yönetim kadrosundan kimsenin çok fazla etkisi olmamış. Benin anladığım tek şey bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder