30 Temmuz 2009 Perşembe

Güzel Adam Elano



Elano transferi üst düzey bir futbolcunun alınmasından öte bir transfer. Alex gibi ahlaklı, aile hayatına önem veren ve onlara son derece bağlı, futbol sahasında ve saha dışında yanar döner olmayanbir oyuncu Elano.

Nitekim Brezilyalı'nın ahlaklısı hakikaten ahlaklı adam oluyor. Marh Hughes onun için Manchester City'nin resmi sitesinden"Tüm City'liler ona hizmetlerinden dolayı teşekkür borçlu, ona yeni kulubün de ve Brezilya Milli Takımı'nda başarılar" diliyorum diyerek ona olan saygısını da ortaya koyuyor. Benim bildiğim hiç bir kulüpten sorunlu ayrılmadı. Oynadığı her kulüpte hem kişiliği hem de oyunuyla saygı kazandı. Futbolculuk yetenekleri ile birlikte düzgün adam bulabilmek çok kolay iş değildir. İşte bu yüzdendir ki Elano çok başarılı bir transferdir.



30 Nisan'da Elano kalan iki yıllık kontratını uzatmak istediği kulübünden Mark Hughes önceliğimiz olna ve kulübün kontratı dolan futbolcuları olduğu için red cevabı almıştı. Daha sonra transfer sezonunda yapılan transferler belki de artık düzenli olarak City formasını giyemeyeceğinin bir göstergesi oldu onun için. İki işaret yetti sanırım ayrılma kararını da vermesinde. Gideceği ligler arasında Serie A'da Juventus , Milan ve Inter için ciddi ciddi konuşuluyordu. Inter onun için City'nin Shaktar'a ödediği meblağ olan 8 milyon£'u gözden çıkarmıştı. Bir dönem Elano- Trezeguet takası da gündeme gelmedi değil. Başka takımlarla da ismi anıldı İtalya dışından ama Galatasaray'ı tercih etti. Lucescu ile görüştü mü gelmeden bilmiyorum. Muhtemelen görüşmüştür ve Lucescu'nun da bu transferde katkısı vardır. Bu işin perde arkası,perdenin önünde Haldun Üstünel olsa da perdenin arkasındaki adamın söyledikleri çok önemli.


Elano'nun takım içi oyuncularla ilişkileri de oldukça iyi. Robinho'nun City'e gelmesinden sonra bir gün Radisson Park Oteli'nin önüne park ettiği Lamborghini'sinin önüne "utanmaz" ya da "zampara" anlamına gelen yazdığı not onun arkadaşlarına karşı muzip tavrını da gösteriyor. Bunu zamanında penne SAFADO ROBINHO başlığı ile yazmıştı. Ben de bugün onunla ilgili yazıları okurken gördüm.
Ben futbolun güzel adamlarla güzel oyun olduğuna inananlardanım. Elano da güzel adam. Bu lige katacağı değer tartışılamaz. Belki de son yılların en kaliteli ligini izleyeceğiz bu sezon. En azından Galatasaray adına böyle olduğunu düşünüyorum.



1 yorum:

  1. Armağanım doğru yolu buldun, sen de Galatasaraylı oldun sanırım. Yazının son bölümünden o şekilde anlaşılıyor

    YanıtlaSil