27 Temmuz 2009 Pazartesi

Eto'nun Yerini Doldurmak Kolay Değil


Geçen 5 sezonda Eto'nun istatistiklerine bakınca Barcelona adına Eto'nun gönderilmesinin bir kumar olduğunu söylemek mümkün. Gelen Ibrahimovic olsa da gönderilen adam çok değerli bir oyuncu aslında Barcelona için. Hatta kadroda yeralanlar içerisinde son beş sezon nazara alındığında en etkilisi.

Eto Barca formasıyla oynadığı 199 resmi maçta 130 kez fileleri havalandırırken maç başına 0,65 gol ortalaması yakalamış. Barca tarihinde resmi maçlarda en çok gol atan dördüncü oyuncu, ligde ise üçüncü sırada. Sırf bu özelliği ile efsaneler arasında kendine yer bulabilir. Üstelik 130 gole Rivaldo gibi sadece 5 sezonda ulaştığının da altını çizmek gerekiyor. Bu daher sene 26 gol ortalaması olan bir silahınızı vermeniz anlamına geliyor. Ve bu rakam da sadece resmi maçlarda attığı golleri temsil ediyor. İki ŞL şampiyonluğu, 3 La Liga şampiyonluğu, 1 Kral Kupası ve 2 İspanya Süper Kupası da boynundaki madalyalar. Herhangi bir işyerine cv gönderse gözü kapalı alırlar bu adamı.

İngilizler istatistiğe sığınırken Amerikalılar istatistiklerin aptal işi olduğunu söylerler. Zaten sadece rakamlara bakınca Eto'nun gönderilmesi aptallık olurdu. Guardiola'nın yeni bir heyecana ihtiyaç olduğu sözlerinin altını çizmek gerekiyor. Son yıllarda her sene ayrılmak istediğini söyleyen, Guardiola ile da kanlı bıçaklı başlayan bir sezon sonrasında ortaya koyduğu mükemmel futbola rağmen sorunlu bir yıldızdan bahsediyoruz.
Gelen sorunsuz mu? Hayır değil tabi ki ama Barca açısından üç kupayla geçen sezonun ardından en çok ihtiyaç duydukları şey bu başarıyı yakalamak ya da yaklaşmak adına yeni aç futbolcular. Ibrakadabra'nın ise açlıktan karnı zil çalıyor. Guardiola ise aç futbolcu istiyor.


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder